Πολιτικό πλεονέκτημα

Πολιτικό πλεονέκτημα

Του
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Βουλευτή, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού
Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής
Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής


Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με την ενότητα και τη συσπείρωση που κατέγραψε, απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής ανακτούν σταθερά πλέον το πολιτικό πλεονέκτημα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ανακτούν και πάλι την εμπιστοσύνη των δημοκρατικών πολιτών και των δυνάμεων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, που επιδιώκουν την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στις επερχόμενες εκλογές.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι στο συνέ­δριο επικράτησε ο συναισθηματισμός των εικόνων του ένδοξου παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ και η νοσταλγία των ημερών διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Το είπαν αυτό με σκοπό να μειώσουν και να περιορίσουν τη δυναμική ενός συνεδρίου που ανέδειξε κυρίως τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής και όχι μόνο τη συναι­σθηματική σύνδεση των στελεχών με την ιστορία του χώρου.

Αυτά τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ συνυπάρχουν μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, όπως και το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον βασικό κορμό της νέας αφετηρίας ανασυγκρό­τησης του χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Η ενότητα, η συσπείρωση και η αποφασιστικότητα των στελεχών μας σε όλη την Ελλάδα, για να βρεθεί η παράταξη ξανά μπροστά, στην πρωτοπορία της αλλαγής, σηματοδοτεί ταυτόχρονα την πολιτική βούληση να αποφύγει η χώρα νέες περιπέτειες.

Ο στόχος της ανα­τροπής των πολιτικών συσχετισμών που έθεσε το Κίνημα Αλλαγής υπηρετεί σήμερα αυτό που έχει ανάγκη η χώρα. Γι’ αυτό επιδιώκουμε τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες στις επόμενες εκλογές, καθώς και την αποφυγή της παλινόρθωσης της συντηρητικής παράταξης με όρους αυτο­δυναμίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, υπηρετώντας τις πλέον συντηρητικές και αυταρχικές πολιτικές που υπαγορεύουν οι δανειστές, αλλά και εξυ­πηρετώντας τα μεγάλα και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, γίνεται ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της ΝΔ, στρώνοντας τον δρό­μο για τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών και μετά την αλλαγή της πλειοψηφίας. Η χώρα όμως χρειάζεται μια προοδευτική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς και των πολιτικών που θα την οδηγήσουν με ασφάλεια και σταθερότητα, ύστερα από δέκα χρόνια, έξω από την κρίση.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους δημοκράτες πολίτες ξανά την εμπιστοσύνη τους και τη δύναμή τους, ώστε με σημαντικά ενισχυμένα ποσοστά να μπορεί την επομένη των εκλογών να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο απαραίτητος πολιτικός παράγοντας για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες περιπέτειες, για να αποφύγει την επικίνδυνη περιδίνηση της απλής αναλογικής, για να θωρακιστεί και πάλι το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική συνοχή, για να εμπεδωθεί η ασφάλεια, για να προστατευθούν οι μη προνομιούχοι στην καθημερινότητά τους.

Το Κίνημα Αλλαγής ανακτά το πολιτικό πλεονέκτημα και αυτό φαίνεται στην ολοένα και μεγαλύτερη πύκνωση των δημοκρατικών πολιτών στις τάξεις του. Αποτελεί σήμερα την πραγματική γέφυρα της δημοκρατικής παράταξης με την κοινωνία και την αναζωογόνηση της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Αυτήν, την πραγματική «γέφυρα» και όχι τα γραφικά κακέκτυπά της που περιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις μοναχικές συνάξεις του για να εξαπατήσει τους πολίτες. Εκείνοι γνωρίζουν, όπως όλοι μας, ότι δεν φτάνει να αντιγράφεις για να δημιουργείς πραγματικά, ούτε να μιμείσαι –στο όριο της γελοιότητας– για να αποκτάς την ταυτότητα της δημοκρατικής παράταξης.

Οι μίμοι και οι πρόθυμοι των πολιτικών συναλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απαξιωθεί από τους δημοκρατικούς πολίτες και έχουν απομονω­θεί πολιτικά. Απομένει να απομονωθούν και ε­κλογικά. Αυτό θα γίνει με το Κίνημα Αλλαγής. Ξανά Μπροστά.


Σχολιάστε εδώ