Τσακαλώτος: ΟΧΙ στη σοσιαλδημοκρατικοποίηση

Τσακαλώτος: ΟΧΙ στη σοσιαλδημοκρατικοποίηση

Φραγμό στον όποιο σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα για μια νέα και πιο σύγχρονη εκδοχή σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που έχει αποφασίσει να περιφρουρήσει την αριστερή ταυτότητα του κυβερνώντος κόμματος.

Στη σκιά της αποκάλυψης από το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με την οποία ο Αλ. Τσίπρας θέλει να τον προτείνει για Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια θέση που δεν επιθυμεί, όπως λέει σε συνομιλητές του εσχάτως, φρόντισε προ ημερών από την Πάτρα να στείλει δύο σαφή μηνύματα. Το ένα ήταν ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει στις ράγες της σοσιαλδημοκρατίας.

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν χρειάζονται από εμάς ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Είμαστε Αριστερά, που έχει υπερηφάνεια για τις ιδέες της», είπε. Το άλλο μήνυμα αφορά τον πήχη των ευρωκλογών: «Νομίζω ότι δεν θα κερδίσουμε τελείως το στοίχημα της χαλαρής ψήφου, γιατί οπωσδήποτε άλλο είναι το ερώτημα των εθνικών εκλογών (μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτη τον Αλ. Τσίπρα και από την άλλη μεριά τη ΝΔ με ηγέτη τον κ. Μητσοτάκη), και άλλο των ευρωεκλογών». Μάλιστα, είναι πολύ πιθανές και άλλες παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομικών στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.


Σχολιάστε εδώ