Παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας…

Παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας…

Όπως είχαμε προβλέψει, το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, μετά το ρετούς που έκανε στην εικόνα του με εκλογή νέας αρχηγού, με σύγχρονο προφίλ και χαρακτηριστικά που παραπέμπουν μάλλον σε Πομάκα, ετοιμάζεται για την αυτόνομη κάθοδό του στις ευρωεκλογές.

Στη διακήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα βλέπουμε να συνθέτει τα «μειονοτικά» προβλήματα με τα κοινωνικά και οικονομικά, απευθυνόμενο όχι μόνο στα μέλη της μειονότητας, αλλά «σε όλους τους πολίτες και σε κάθε κοινότητα που υφίσταται αδικίες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα του Σαδίκ επιδιώκει να εκφράσει και άλλες «κοινότητες και πολίτες» και δεν αποκλείεται να δούμε προσπάθειες συνεργασίας είτε με το «Ουράνιο Τόξο» είτε με τις αυτόκλητες ενώσεις μουσουλμάνων στην Αθήνα και σε διάφορες άλλες περιοχές.

Ο στόχος του κόμματος, που δεν κρύβει τις σχέσεις του με την Άγκυρα, είναι να επαναλάβει την επιτυχία των προηγούμενων ευρωεκλογών, όταν με την υψηλή εποπτεία του τουρκικού προξενείου και των μηχανισμών του η μειονοτική ψήφος κατευθύνθηκε στο ΚΙΕΦ, το οποίο και αναδείχθηκε πρώτο σε ψήφους κόμμα στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Πόσο, βεβαίως, είναι έτοιμα τα μεγάλα κόμματα να δώσουν μια πραγματική μάχη στη Θράκη, προκειμένου να περιορίσουν τη χειραγώγηση των ελλήνων μουσουλμάνων από την επίσημη τουρκική πολιτική, θα διαφανεί και με τις επιλογές μουσουλμάνων υποψηφίων για τα ευρωψηφοδέλτιά τους… Όσο πιο ισχυροί είναι οι υποψήφιοι, τόσο σημαίνει ότι δίνουν τη μάχη τους. Όσο πιο άγνωστοι και αδιάφοροι οι υποψήφιοι, τόσο κλείνουν το μάτι στο προξενείο, με την ελπίδα ότι στις εθνικές εκλογές θα τους βοηθήσει να βγάλουν καμιά έδρα παραπάνω.


Στην προκήρυξη 23 θέσεων καθηγητών για την κάλυψη δέκα θέσεων σε ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και 13 θέσεων στην Ίμβρο προχώρησε το Συμβούλιο Ομογενειακής Παιδείας. Διαβάζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι ομογενείς, με τουρκική υπηκοότητα και μάλιστα για τις ειδικότητες φιλολόγου, δασκάλου και νηπιαγωγού θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο από ελληνικό πανεπιστήμιο.

Αυτός ο συνδυασμός μάλλον δυσκολεύει την εξεύρεση των κατάλληλων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των ομογενειακών σχολείων και ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος ώστε να υπάρχει εξαίρεση σε ό,τι αφορά την προϋπόθεση για τουρκική υπηκοότητα. Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως τις 12 Απριλίου 2019.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ