Οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν  τον χρόνο των εθνικών εκλογών

Οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν τον χρόνο των εθνικών εκλογών

Την κολοκυθιά παίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών, αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμμένει για εξάντληση της τετραετίας.

Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Open και στην Έλλη Στάη είπε ότι δεν αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό από τον πρωθυπουργό, και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε και πάλι ένα σενάριο από διάφορα πολιτικά και οικονομικά κέντρα για εθνικές εκλογές είτε στις 12 είτε στις 19 Μαΐου. Αυτό το σενάριο, λλέν οι πιο μυημένοι επί των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, δύναται να αποτελέσει τον απόλυτο πολιτικό αιφνιδιασμό του πρωθυπουργού, καθώς όλες οι άλλες ημερομηνίες έχουν προεξοφληθεί.

Εάν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μια εξαιρετικά σύντομη προεκλογική εκστρατεία, με στόχο μια όσο το δυνατόν πιο διαχειρίσιμη ήττα στις ευρωκλογές, που θα τον βοηθήσει να αλλάξει το κλίμα εν όψει των εθνικών εκλογών.

Βέβαια ο ίδιος επιμένει, το είπε και την περασμένη Πέμπτη σε μια εσωτερική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο. Όμως έμπειρα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις μετρήσεις των επομένων ημερών και από μια μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία βασικών παραγόντων.


Σχολιάστε εδώ