Στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων ποντάρει η ΝΔ

Στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων ποντάρει η ΝΔ

Μέσα σε 15 χρόνια έχασε 1.830.000 ψηφοφόρους

-Κυριάκος: Γυρίστε στο σπίτι σας

Ο επαναπατρισμός των παλαιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Κυρ. Μητσοτάκη για τις επικείμενες αλλεπάλληλες εκλογές. Πρόκειται για ανθρώπους που σταδιακά αποστασιοποιήθηκαν από την παράταξη, διαφωνώντας με τη στρατηγική και τις επιλογές των εκάστοτε ηγεσιών.

Εξ αυτών οι περισσότεροι αναζήτησαν στέγη σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς (από όλο το φάσμα), ενώ άλλοι επέλεξαν την αποχή και την αδιαφορία. Με τη συσπείρωση να αγγίζει ή και να υπερβαίνει το 80%, η ενεργοποίηση και ο επαναπατρισμός των συγκεκριμένων ψηφοφόρων μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως προς την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Πειραιώς για τις εθ­νικές εκλογές. Τη νίκη, αλλά κυρίως την αυτοδυναμία.

Σε κάθε ευκαιρία, σχεδόν σε κάθε δημόσια ομιλία, ο κ. Μητσοτάκης τους απευθύνει πρόσκληση, στοχεύοντας κατά βάση στο συναίσθημά τους. «Σας ζητώ να βάλετε στην άκρη τα όποια παράπονα και τις όποιες επιφυλάξεις σας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε μιλώντας την περασμένη Τετάρτη σε εκδήλωση στη Λακωνία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην επικράτεια. Και πρόσθεσε: «Τώρα είναι που σας χρειαζόμαστε, γυρίστε στο σπίτι σας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι σας».

Προκειμένου να αντιληφθεί κανείς τη διάσταση και το μέγεθος του προβλήματος με τους γαλάζιους ψηφοφόρους που αποσκίρτησαν, σημειώνουμε ότι σε διάστημα μιας 15ετίας η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει πάνω από το 50% της δύναμής της.

Για την ακρίβεια, περί το 1.830.000 ψηφοφόρους. Στις εκλογές του 2004, όταν υπό την αρχηγία του Κ. Καραμανλή είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη με 45,36%, την είχαν επιλέξει (ψηφίσει) 3.359.000 πολίτες. Στις προηγούμενες εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, υπό τον Β. Μεϊμαράκη, είχε 28,1% και 1.526.000 ψήφους σε ολόκληρη την επικράτεια. Ο αριθμός των ψηφοφόρων της παράταξης άρχισε να φθίνει σταδιακά από τις εκλογές του 2007, πιο ραγδαία από αυτές του 2009 και στη συνέχεια. Η χειρότερη… επίδοσή της ήταν στις πρώτες εκλογές (Μάιος) του 2012, όταν υπό τον Αντ. Σαμαρά είχε συγκεντρώσει 18,85% και την ψήφο 1.192.000 πολιτών.

Προφανώς και στην Πειραιώς δεν προσδοκούν τον επαναπατρισμό του 1.800.000 ψηφοφόρων που μετά το 2004 εγκατέλειψαν την παράταξη. Ωστόσο, για καθέναν που θα επιλέξει να επιστρέψει η ψήφος του κρίνεται πολύτιμη. Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να απευθύνει προσκλητήριο, ενώ στο επιτελείο του επεξεργάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες που θα υπηρετούν τον συγκεκριμένο στόχο: Τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων αυτών.

Γ. Ζ.


Σχολιάστε εδώ