Όλα στο φως…

Όλα στο φως…

-Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον Πετσίτη – Ποιους θα μπλέξει αν μιλήσει; 

Ακριβά κοστίζει στην κυβέρνηση, όπως φυσικά και στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο ο κύριος Μανώλης Πετσίτης παραμένει στο απυρόβλητο, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι έχει την πλήρη κάλυψη υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και δεν τον αγγίζει κανένας Εισαγγελέας.

Όταν, μάλιστα, δεν περνάει μέρα που να μην έχει παρουσία στις πρώτες σελίδες εφημερίδων με νέες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητές του, που απλώνονται και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οι επιλογές των οποίων έχουν περιέλθει στην αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών, με πολλά να έχουν γραφτεί για οικονομικές ατασθαλίες.

Φαίνεται, όμως, ότι οι αντιστάσεις εκείνων που του πρόσφεραν κάλυψη και του άνοιγαν την πόρτα του Μαξίμου, κάτι για το οποίο έχει αφήσει φωτογραφικές αποδείξεις, έχουν καμφθεί και πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Και είναι άγνωστο τι θα αποκαλυφθεί για τις συναναστροφές του με υπουργούς και τι μπορεί να βγει αν ο Πετσίτης αποφασίσει ότι δεν θα πάει άκλαυτος… Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ερευνά τον σχετικό φάκελο.

Το θέμα του θα απασχολήσει και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά τη συναίνεση της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο αίτημα να προσέλθει στη Βουλή η κυρία Άννα Ζαΐρη – Αρκουλή, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην Επιτροπή θα κληθεί να καταθέσει και ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του, με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξαν παρεμβάσεις για κουκούλωμα της υπόθεσης Πετσίτη.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κιτσάκος (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016.

Φωτο: protothema


Σχολιάστε εδώ