Μου δίνεις «Βόρεια Μακεδονία», σου δίνω  «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα

Μου δίνεις «Βόρεια Μακεδονία», σου δίνω «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα

Ήμαστε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, σε μια σύσκεψη πριν από δύο ημέρες. Συζητήσαμε με τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι ξαφνικά διαπιστώνουν ότι τα μακεδονικά τους προ­ϊόντα κινδυνεύουν διότι κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι τα προϊόντα τους μπορούν να λέγονται «μακεδονικά».

Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό, φίλες και φίλοι; Το αποκάλυψε ο κ. Ζάεφ σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν από δύο μέρες. Είπε ξεκάθαρα ότι «δέχθηκα τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”», λες και μας έκανε καμιά φοβερή παραχώρηση ο κ. Ζάεφ, «διότι ο κ. Τσίπρας μού έδωσε “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνό­τητα».

«Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε “Ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είχαν πει “Όχι”. Αυτήν τη Συμφωνία, την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, θα μπορούσαμε κι εμείς να την είχαμε υπογράψει το 2008 στο Βουκουρέστι.

Και όμως είπαμε “Όχι” τότε και αντισταθήκαμε σε μεγάλες πιέσεις. Ξέ­ρετε, εμείς το 2008 θα μπορούσαμε με μεγάλη ευκολία να είχαμε υπογράψει αυτήν τη Συμφωνία. Ο Κώστας Καραμανλής, όμως, τότε είχε το θάρρος να πει “Όχι” στις μεγάλες πιέσεις που του ασκήθηκαν, διότι δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει αυτό το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε.


Σχολιάστε εδώ