Νόμπελ ο πρώτος  που δικαιούται  είναι ο ελληνικός λαός

Νόμπελ ο πρώτος που δικαιούται είναι ο ελληνικός λαός

-Που κρατήθηκε όρθιος, μόνος, στη λαίλαπα των Μνημονίων

Ποιος τη χάρη μας… Όλοι θα μας ζηλεύουν. Συνωστισμός προτάσεων για να δοθεί στον πρωθυπουργό μας, τον Αλέξη Τσίπρα, το Νόμπελ Ειρήνης για την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία διαφωνεί, είναι απέναντι, πάνω από το 80% του ελληνικού λαού.

Μέχρι και ο Πάπας… έτρεξε να μπει στην ουρά, για να μη μείνει έξω από τη φιέστα. Πρότεινε, με δημόσια δήλωσή του, να δοθεί στον Τσίπρα το Νόμπελ Ειρήνης για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Γιατί αξίζει το… κύπελλο. Συνέτρεξαν, μάλιστα, και 33 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου.

Κάποιος που δεν ζει κοντά στη γειτονιά μας θα διερωτηθεί, καλά, πόλεμο είχαν αυτές οι δύο χώρες; Και σάλπισαν «κάτω τα όπλα»; Τα θύματα πού είναι;

Σε κανέναν από τους επιφανείς δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να απαγορεύσει να έχει ό,τι θέλει στο μυαλό του ούτε να του υπαγορεύσει τι θα πει.

Ο καθένας κρίνεται, όμως, από τις επιλογές του, και πολύ περισσότερο όταν είναι δημόσιο πρόσωπο που δραστηριοποιείται στη διεθνή σκηνή.

Αυτός, πάντως, που δικαιούται να τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης είναι ο έλληνας πολίτης για το κουράγιο που έδειξε και δείχνει απέναντι στη θύελλα της αρπαγής της ζωής του. Για το ότι αγωνίζεται να μείνει όρθιος και χάρη σε αυτόν η Ελλάδα δεν οδηγήθηκε σε περιπέτειες, όπως θα ήθελαν αρκετοί από αυτούς που σήμερα θυμήθηκαν την Ελλάδα και προτείνουν να δοθεί στον πρωθυπουργό της το Νόμπελ.


Σχολιάστε εδώ