Παυλόπουλος: Να εγκαταλείψουμε  την απάθεια και τον εφησυχασμό

Παυλόπουλος: Να εγκαταλείψουμε την απάθεια και τον εφησυχασμό

Επαγρύπνηση και συλλογική αντίδραση ένα­ντι των μορφωμάτων λαϊκισμού που αναπτύσσονται στην Ευρώπη ζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον γνωστό γάλλο φιλόσοφο Μπερνάρ Ανρί Λεβί.
Επισήμανε δε τους κινδύνους που εγκυμονούν για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τους λαούς της Ευρώπης, ενώ παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση με αυτή που επικρατούσε παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Πρέπει να εγκαταλείψουμε αμέσως την απάθεια και τον εφησυχασμό που ζούμε, δυστυχώς, σήμερα στην Ευρώπη», υπογράμμισε. «Και αυτό πρέπει να το πράξουμε τόσο περισσότερο, όσο είναι κάτι παραπάνω από ορατό το φαινόμενο των μορφωμάτων του λαϊκισμού, που αναδύονται με εφιαλτικό θράσος στα ευρωπαϊκά κράτη».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μορφώματα αυτά «έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα όρια του ρατσισμού» και «επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, επιδιώκοντας την κατεδάφισή του, επέκεινα δε την κατεδάφιση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».
Σε άλλο σημείο ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα: «Να κάνουμε την Ευρώπη συνεκτική, ισχυρή και ελκυστική, έτσι ώστε να αποτρέψουμε εφεξής διαβρωτικά φαινόμενα, όπως το Brexit, το οποίο ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθεί».

Φωτο: Προεδρία της Δημοκρατίας


Σχολιάστε εδώ