Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγου έως τον Ιούνιο

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγου έως τον Ιούνιο

Η Ελλάδα σχεδιάζει τους επόμενους μήνες νέα έξοδο στις αγορές ομολόγων καθώς και αποπληρωμή έως και 4 δισεκατομμύρια ευρώ δανείων υψηλού επιτοκίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του nasdaq.com. που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων στο Reuters.

Η νέα έκδοση ομολόγου θα προγραμματιστεί, κατά πάσα πιθανότητα, πριν από τα τέλη Ιουνίου, και θα είναι η τρίτη έξοδος της κυβέρνησης στις αγορές από τότε που η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο.

Το μέγεθος της νέας έκδοσης θα είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος στο Reuters. Η Ελλάδα θέλει να συγκεντρώσει συνολικά περίπου 7 δισ. Ευρώ από τις αγορές φέτος, βάσει του ετήσιου σχεδίου του προϋπολογισμού στον οποίο τα 5  δισ. συγκεντρώθηκαν στις προηγούμενες δύο εκδόσεις ομολόγων το 2019.

Ά λλη πηγή με γνώση της διαδικασίας δήλωσε στο Reuters ότι η Αθήνα σχεδιάζει επίσης να επαναγοράσει ακριβό χρέος έως 4 δισ. ευρώ που έχει έναντι του ΔΝΤ, αν λάβει σήμα από τους επίσημους δανειστές της. «Όχι λιγότερα από δύο, όχι περισσότερα από τέσσερα δισ. ευρώ», είπε η τρίτη πηγή, αναφερόμενη στο ποσό.

Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει μέχρι το 2024 περίπου δάνεια ύψους 9,3 δισ. Ευρώ στο ΔΝΤ με επιτόκιο δανείου έως 5%, έναντι περίπου 0,9% που είναι το επιτόκιο δανείου για την Ευρωζώνη.


Σχολιάστε εδώ