«Πράσινο φως» από Κομισιόν για τη δόση, ο λόγος στο Eurogroup

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για τη δόση, ο λόγος στο Eurogroup

Με επικαιροποιημένη έκθεση η Κομισιόν εισηγείται, σήμερα στο Εurogroup, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Βουκουρέστι, την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας και την εκταμίευση στην Ελλάδα των 974 εκατομμυρίων ευρώ από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες που τις είχαν ζητηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Τα απαιτούμενα ήταν τα παρακάτω:

-Θεσπίση πρωτογενές και παράγωγο δίκαιο για την ενίσχυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

-Θέσπιση πράξεων πρωτογενούς δικαίου και έχει δεσμευθεί να θεσπίσει συντόμως παράγωγο δίκαιο σχετικά με νέο καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

-Επικαιροποιηση μέτρων για τη στήριξη της εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) και της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα όπως ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, κρατικές εγγυήσεις, σχέδιο δράσης για την αφερεγγυότητα νοικοκυριών.

-Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για την εκποίηση τμήματος του λιγνιτικού ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ.

-Θέσπιση νομοθεσίας για την αναδιάρθρωση της ΔΕΠΑ.

Προώθηση μέτρων για την άρση των εμποδίων στη συναλλαγή για την Εγνατία.

Μέτρα για την πλήρωση των κενών θέσεων στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μέτρα για την προώθηση της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης. Η Ελλάδα έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εκπλήρωση όλων των ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων με προθεσμία έως τα τέλη του 2018.


Σχολιάστε εδώ