Όλοι οι Πειραιώτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη για απότιση φόρου τιμής στον ήρωα του ’21 Νικηταρά…

Όλοι οι Πειραιώτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη για απότιση φόρου τιμής στον ήρωα του ’21 Νικηταρά…

…ο οποίος πέθανε στην πόλη μας ζητιανεύοντας στο προαύλιο του Ναού της Ευαγγελίστριας, όπου του είχε δοθεί άδεια επαιτείας!

Ύστερα από 200 περίπου χρόνια, όχι η Ελληνική Πολιτεία, αλλά ο Δήμος του Πειραιά τίμησε τον ήρωα αποκαλύπτοντας την προτομή του, που τοποθετήθηκε στον χώρο όπου επαιτούσε! Η προτομή έγινε με έξοδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του δήμου. Στα αποκαλυπτήριά της, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Μαρτίου, ήταν… όλος ο Πειραιάς!


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο Σχιστό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Προστατεύοντας το όρος Αιγάλεω», με τη βόλτα στο βουνό μέσα από ειδικά μονοπάτια, που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές του τοπίου αλλά και τους κινδύνους που τις απειλούν, όπως η ξηρασία, οι πυρκαγιές, οι παράνομες χωματερές, οι οχλούσες δραστηριότητες, η εναπόθεση αποβλήτων κ.λπ. Η εκδήλωση είχε οργανωθεί άριστα από τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, ο οποίος, ως γνώστης του βουνού, είχε επιλέξει τις κατάλληλες διαδρομές, είχε προνοήσει για τους χώρους ξεκούρασης και είχε μεριμνήσει για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων με λεωφορεία στον τόπο συγκέντρωσης που ήταν η αφετηρία της πεζοπορίας. Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 5 Μαΐου.


Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα καθαρισμού και αποκατάστασης αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό του Πειραιά. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο έργο και αναγκαίο θα λέγαμε, γιατί οι αρχαιολογικοί χώροι της πόλης μας είχαν μετατραπεί… σε χωματερές.


Τελικά ο Πέτρος Κόκκαλης «μύρισε» τον κρίνο και αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το λέμε γιατί την προπερασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει, όταν ρωτήθηκε αν θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, είχε πει ότι θα απαντούσε… όταν μύριζε τον κρίνο, αφού ήταν και του Ευαγγελισμού. Όμως την υποψηφιότητά του δεν την ανακοίνωσε ο ίδιος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή μάλλον… ο Τσίπρας μύρισε τον κρίνο…


Κάποιος δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε τους συναδέλφους του ισχυριζόμενος ότι απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για πολύ καιρό και η παρουσία τους ήταν… στα χαρτιά. Όταν το πληροφορήθηκαν όμως κάποιοι άλλοι, που είχαν τακτική παρουσία, είπαν με απορία: Μα, πότε έβλεπε ποιοι πήγαιναν και ποιοι δεν πήγαιναν στα συμβούλια; Αφού αυτός στις περισσότερες συνεδριάσεις… κοιμόταν!

Φωτό: fosonline.gr


Σχολιάστε εδώ