Συν/ξη Γ. Βουλγαράκη (υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών), στο Ρ/Σ 90,1, στην εκπομπή Εν Αθήναις με τον Γ. Τράγκα

Συν/ξη Γ. Βουλγαράκη (υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών), στο Ρ/Σ 90,1, στην εκπομπή Εν Αθήναις με τον Γ. Τράγκα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, κος Γιώργος Βουλγαράκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εν Αθήναις» με το  δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφερόμενος στην ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το  δήμο της Αθήνας

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτά είναι προσωπικές αποφάσεις, τις προσωπικές αποφάσεις συνήθως οι άνθρωποι τις παίρνουν μόνοι τους. Πάντα όποτε γινόταν κουβέντα για το δήμο της Αθήνας συμπεριλαμβανόταν και το όνομά μου μέσα ως ενός εκ των υποψηφίων. Ο Μ. Έβερτ μου είχε προτείνει, με τον Κ. Καραμανλής είχε γίνει μια συζήτηση αλλά με προτιμούσε στην κυβέρνηση, υπήρχε πάντα μια τέτοια συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι μένα η Αθήνα πάντα με ενδιέφερε ως δήμος και αυτό γιατί επί 20 χρόνια περπατώ και ξέρω την πόλη πιο καλά από το σπίτι μου ήθελα να ασχοληθώ με την πόλη. Σήμερα αυτό ωρίμασε και το εξωτερίκευσα. Το κάνω γιατί το πιστεύω.  

Αναφερόμενος στις δικαστικές περιπέτειές του

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Τα έχω αφήσει πίσω μου όλα γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι με εμένα έγινε ένας τεράστιος κανιβαλισμός όπου όμοιός του δεν υπήρξε από το ’74 και μετά. Έχει αποδειχθεί άλλωστε με πολλαπλές διαδικασίες και ελέγχους.

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ο δήμος της Αθήνας πάντα χρησιμοποιείτο είτε ως σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω, για να γίνει κάποιος βουλευτής ή υπουργός είτε ως άσκηση δημοσίων σχέσεων, εγώ κάνω την ανάποδη πορεία.  …έχω να παρουσιάσω ένα αποτελεσματικό έργο.

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Στους δήμους δεν υπάρχουν χρίσματα, δεν έχουν δοθεί χρίσματα και ορθώς γιατί οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αυτοεκφράζονται. Μπορεί να υπάρχουν υποστηρίξεις, στην Περιφέρεια υπάρχουν χρίσματα. Στην Περιφέρεια η ΝΔ έχει δώσει χρίσμα στον Πατούλη, εκεί αν κάποιος κατέβαινε από τη ΝΔ θα μπορούσες να πεις ότι είναι αντάρτης, στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει χρίσμα ο καθένας εκφράζεται ελευθέρως. Σωστό είναι αυτό, η εποχή που ήταν τα πάντα κομματικά έχει περάσει.

ΔΗΜ: Το καταλαβαίνει αυτό ο Κ.Μητσοτάκης  ή κα Μπακογιάννη ή σε βλέπουν αυτή τη στιγμή ως αντίπαλο;

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ δεν είμαι απέναντι σε κανέναν, εγώ παρουσιάζομαι ενώπιων των Αθηναίων και τους ζητάω να επιλέξουν μια επιλογή αποτελεσματικότητας γιατί εγώ έχω ιστορικά αποδείξει ότι οποιοιδήποτε μου δόθηκε η ευθύνη, η εντολή να κάνω κάτι υπήρξα αποτελεσματικός.  …Αν είμαι δήμαρχος των Αθηνών στις εκλογές που θα ακολουθήσουν δεσμεύομαι ότι αυτό που θα πω, αυτό θα το κάνω και θα παλέψω για να το κάνω.

Για την εποχή της αποχής του από τα κοινά

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Η περίοδος της αποχής μου έδωσε τη δυνατότητα να δω τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα, πιο καθαρά, να ενσωματώσω μια ωριμότητα και να ξέρω πλέον τι είναι αυτό το οποίο θέλει να δει ένας πολίτης γιατί έχω υπάρξει και 10 χρόνια πολίτης. Εγώ συνδυάζω αυτό που ο υπουργός ξέρει πώς να γίνει με αυτό που ο πολίτης ζητάει να το κάνουν. Εμένα θα με δεις περισσότερο σαν αθηναίο πολίτη που ζητάει πράγματα και αν με γυρίσεις ανάποδα θα δεις έναν υπουργό ο οποίος ξέρει πώς να διοικήσει δηλαδή ξέρει τι είναι αυτό που πρέπει να ζητήσει και πως να το κάνει.

Για τη ΝΔ

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Η ΝΔ δυστυχώς δεν προσέχει τους ανθρώπους της ιστορικά για αυτό και βλέπεις ότι στη διαδρομή του χρόνου από πάρα πολλές γενιές στελεχών έχουν χαθεί άνθρωποι, άνθρωποι πολύ καλοί και πολιτικά χρήσιμοι. …Αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα της ΝΔ, δεν ξέρω τα άλλα κόμματα τι κάνουν γιατί δεν έχω εμπειρία από τα άλλα κόμματα, η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ τους ανθρώπους της δεν τους πρόσεχε πάντα.

Ερωτηθείς πως τον μεταχειρίστηκε η ΝΔ

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όταν γινόταν η συζήτηση για προανακριτική για το Βατοπέδι και εγώ δεν είχα καμία σχέση φτάσαμε σε σημείο να με αθωώνει το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και να απέχει η ΝΔ. Τι παραπάνω να πούμε… Να κρατήσουμε όμως το εξής, ακόμα και τότε εγώ δεν μίλησα. Να θυμίσω ότι πήρα στις πλάτες μου το θέμα των υποκλοπών που επίσης δεν ήταν αρμοδιότητά μου και πάλι δεν μίλησα. Πήρα στις πλάτες μου το θέμα των Πακιστανών που δεν ήταν αρμοδιότητά μου, πάλι δεν μίλησα. Εγώ, και νομίζω η γενιά μου είχαμε μια ιδιότυπη κομματική παραταξιακή αντίληψη, δεν είναι η ίδια σε όλες τις γενιές, δεν είναι η ίδια σε όλα τα στελέχη.  Σε κάθε περίπτωση δεν θα βρεις ποτέ καμία δήλωσή εναντίον της παράταξης στην οποία ανδρώθηκα και υπηρέτησα, δεν θα δεις καμία δήλωσή μου υπέρ άλλου κόμματος, δεν θα δεις καμία δήλωσή μου με αιχμή εναντίον της ΝΔ διότι είναι πράγματα τα οποία τα αντιλαμβάνομαι διαφορετικά και νομίζω ότι τα περισσότερα στελέχη της δικής μου γενιάς έτσι κάπως έχουν γαλουχηθεί.

Ερωτηθείς αν είχε επικοινωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη      

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Έχουμε να μιλήσουμε πολύ καιρό, δεν ρώτησα κανέναν για να πάρω την απόφασή μου. Αυτές είναι προσωπικές αποφάσεις. Δεν είχα καμία επικοινωνία ούτε εγώ το επεδίωξα ούτε επιδιώχθηκε από την άλλη πλευρά, κάνει ο καθένας τις επιλογές του.

Για την ιστορία των υποκλοπών

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ:  Αυτή η ιστορία των υποκλοπών ξεκίνησε ένα ντόμινο αρνητικών δημοσιευμάτων μαγικά και από κάποιο τρόπο το οποίο με την πάροδο του χρόνου πολλαπλασιαζόταν και ανεξάρτητα αν εγώ έκανα πράγματα θετικά αυτό κάποια στιγμή γύρισε ανάποδα. Αν η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε τρία-τέσσερα πράγματα θεωρώ ότι έχω κάνει τα μισά,  για παράδειγμα έφερα την Cosco στην Ελλάδα. Έγινε διαγωνισμός σε 45 μέρες, τέλειωσε χωρίς ένσταση από τους μειοδότες. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη, άμεση, ξένη επένδυση που είχε γίνει ιστορικά στην Ελλάδα. Παρότι είχα τέτοιου είδους αποτελέσματα στα υπουργεία που ήμουνα ξαφνικά έβλεπα  ότι αυτά χανόντουσαν, θαβόντουσαν, εξαϋλωνόντουσαν, θεωρώ ότι αυτό έχει παίξει ρόλο.

Για τον Κ.Καραμανλή

Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ο Καραμανλής είναι φίλος μου, ούτε με τον Κώστα έχω συναντηθεί για να του πω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος.  Καμία επαφή δεν είχα. Το λεω γιατί η υποψηφιότητά μου φούντωσε διάφορα σενάρια …έχω ακούσει τα απίστευτα αυτές τις μέρες. Η πραγματικότητα είναι πάρα πολύ απλ, θέλω να ασχοληθώ με την Αθήνα.


Σχολιάστε εδώ