Με νέες διώξεις για δάνεια κομμάτων απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ…

Με νέες διώξεις για δάνεια κομμάτων απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ…

«Εσείς είστε πιο διαπλεκόμενοι». Αυτήν την κατηγορία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσους έκαναν το λάθος να ασκήσουν κριτική στην επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα, για να ξεφύγει από την κριτική, εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων για τη δανειοδότηση των κομμάτων την περίοδο 2005 – 2011, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Αυτή η πόλωση έχει δύο διαστάσεις. Η μία αφορά τη συνεχή πολεμική απέναντι στον «ακραίο νεοφιλελευθερισμό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διάσταση αυτή έχει ενδιαφέρον όχι τόσο ως προς τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στην αντιπολίτευση, όσο ως προς το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εδώ και τέσσερα χρόνια εφαρμόζει πολιτικές που μόνο ως νεο­φιλελεύθερες μπορούν να χαρακτηριστούν: Ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στο Ασφαλιστικό, εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των αγορών, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η άλλη διάσταση είναι αυτή που αφορά τη συνεχή καταγγελία της Ακροδεξιάς και του ακροδεξιού κινδύνου στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα. Ο στόχος από εδώ και πέρα, έως τις εκλογές, θα είναι να ταυτίσει τη ΝΔ με την Ακροδεξιά, σε μια λογική φθοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Σχολιάστε εδώ