Καραμανλής: Μη με μπλέκετε στα παιχνίδια σας

Καραμανλής: Μη με μπλέκετε στα παιχνίδια σας

-Διαμηνύει σε επίδοξους αρχηγίσκους

«Μη με μπλέκετε»! Το μήνυμα αυτό εκπέμπει προς κάθε κατεύθυνση –μέσω στενών συνεργατών του– ο Κ. Καραμανλής με αφορμή τις πολιτικές διεργασίες για τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ενοχλημένος με την προσπάθεια ορισμένων προσώπων, που κατείχαν θέσεις την περίοδο 2004 – 2009, να συνδέσουν μαζί του, έστω και εμμέσως, τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τους σχεδιασμούς τους. Μήνυμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ως αποδέκτες τους Σ. Τσιτουρίδη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, αλλά και τον Β. Αντώναρο, οι οποίοι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους αφήνουν να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι και τόσο αντίθετος με τις κινήσεις τους αυτές.

Στην πραγματικότητα οι σχέσεις των τριών μαζί του είναι από μηδενικές έως ανύπαρκτες, οι επικοινωνίες από σπάνιες έως «νεκρές». Άλλωστε από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής αποσύρθηκε από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας έχουν περάσει δέκα χρόνια, διάστημα στο οποίο δεν έκανε καμιά προσπάθεια να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη συντριπτική πλειοψηφία όσων στελεχών είχαν συμπορευθεί μαζί του.

Το ίδιο μήνυμα («μη με μπλέκετε») είχε στείλει ο πρώην πρωθυπουργός προ ολίγων μηνών, όταν κάποιοι επιχείρησαν να τον συνδέσουν με τη συμμετοχή της Κ. Παπακώστα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό λόγω των αναφορών της στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κων. Καραμανλή. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι τρίτα πρόσωπα επικοινώνησαν μαζί της και της επισήμαναν ότι καλό είναι να μην επικαλείται είτε το όνομα του Κων. Καραμανλή είτε αυτό του πρώην πρωθυπουργού.

«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πότε ξεκινάει η πολιτική και πότε τελειώνει», σχολίασε ο βουλευτής Κων. Αχ. Καραμανλής, αναφερόμενος πρωτίστως στον Σ. Τσιτουρίδη και δευτερευόντως στον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Δήλωση που αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Καραμανλικών. Απέδωσε δε όλες αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες στην επιθυμία ορισμένων να… εκδικηθούν τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία επειδή είναι εκτός.

Γ. Ζ.


Σχολιάστε εδώ