Η ζωή γιατί δεν γεννάει σήμερα προσωπικότητες;

Η ζωή γιατί δεν γεννάει σήμερα προσωπικότητες;

– Και έχουμε τέτοια φτώχεια σε όλους τους χώρους…

«Είμαστε μια κλειστή κοινωνία, η οποία δεν καταφέρνει να αναδείξει νέους ανθρώπους γιατί δεν έχει υποστηρικτικές δομές χάρη στις οποίες θα προέκυπταν οι νέοι αυτοί άνθρωποι.

Σήμερα ζούμε στην εποχή των λαοπλάνων», λέει σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και εγώ θα ρωτήσω, για το ότι δεν αναδεικνύονται νέοι άνθρωποι οι πολιτικοί δεν έχουν καμία ευθύνη; Μια ματιά αν ρίξεις σε όλη τη σημερινή Ευρώπη, παντού υπάρχει φτώχεια προσωπικοτήτων στον πολιτικό στίβο.

Δεν βρίσκεις ούτε έναν να κόβει το νήμα στο κατοστάρι. Άρα δεν φταίει η κοινωνία. Η ζωή δεν γεννάει πλέον προσωπικότητες, σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους.

Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον καθένα μας, με πρώτους από όλους εκείνους που κρατούν σήμερα τα ηνία σε κάθε χώρο, πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό, επιχειρηματικό, ακόμη και στον αθλητικό. Πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια υπήρχε πληθώρα «παραγωγής» προσωπικοτήτων.

Ρίξτε μια ματιά στη σημερινή Βουλή και συγκρίνετέ τη με τη Βουλή του ’50, του ’60, του ’80 και του ’90. Αυτόματα έχουμε την απά­ντηση.

Φωτο: tovima


Σχολιάστε εδώ