Κρίσιμες οι τοπικές εκλογές στην Αλβανία

Κρίσιμες οι τοπικές εκλογές στην Αλβανία

Στις 25 Φεβρουαρίου 1992 διεξήχθη στους Αγίους Σαράντα η Πρώτη Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας, η οποία αποτέλεσε σταθμό για την οργάνωση, αφού εγκρίθηκε το πρόγραμμα και το καταστατικό, ενώ εξελέγη το γενικό προεδρείο, με γενικό πρόεδρο τον Σωτήρη Κυριαζάτη, αντιπρόεδρους τον Θωμά Σιάρρα και Δημήτρη Κίκη και γενικό γραμματέα τον Βαγγέλη Παπαχρήστο.

Για λόγους ιστορικούς αλλά και επειδή καταδεικνύεται η επικαιρότητά της 27 χρόνια μετά, εν όψει και των κρίσιμων τοπικών εκλογών του Ιουνίου, δημοσιεύουμε το μήνυμα που είχε στείλει τότε ο γενικός πρόεδρος Σωτήρης Κυριαζάτης:

«ΜΗΝΥΜΑ
Προς όλους τους απανταχού Βορειοηπειρώτες
Αδέρφια συμπατριώτες,
Μετά τις εκλογές της 22ης Μαρτίου 1992, στις οποίες με τη δική σας συμπαράσταση καταφέραμε να πετύχουμε την αντιπροσώπευσή μας, κάτω από ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες, στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, έχουμε ακόμα μπροστά μας μια ακόμα μεγάλη, τη μεγαλύτερη ίσως, μάχη. Αυτή των τοπικών εκλογών της 26ης Ιουλίου 1992, στις οποίες κρίνονται ουσιαστικά οι τύχες αυτού του τόπου και κόσμου.
Στις εκλογές αυτές και στις δημοκρατικές συνθήκες που τείνουν να δημιουργηθούν, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να κυβερνήσουμε τον τόπο μας, να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας, να δώσουμε ζωή και ευημερία στους προγονικούς χώρους. Χρέος όλων των απανταχού Βορειοηπειρωτών είναι να δώσουν, όπως και στο παρελθόν έχουν πράξει στις κρίσιμες ώρες, έτσι και τώρα με αίσθηση ευθύνης, το αγωνιστικό παρών και να εκτελέσουν το ιερό καθήκον τους προς τον τόπο μας. Στη μάχη αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Αδέρφια μας,
Εσείς που ήρθατε αντιμέτωποι με μια άλλη ζωή, διακριθήκατε, αποκατασταθήκατε και γίνατε Φάρος ζωντανής ελπίδας. Από σας όλους τώρα ζητάμε να δώσετε μαζικά το αγωνιστικό σας παρών στις εκλογές της 26ης Ιουλίου.
Με την πεποίθηση ότι όλοι οι Βορειοηπειρώτες έχουν αντιληφθεί πλέον ότι δεν αξίζει και δεν πρέπει αυτός ο κόσμος κι αυτός ο τόπος να ζει καθυστερημένα και να υποφέρει ακόμα, έχοντας παιδιά ικανά και έτοιμα να προσφέρουν τις πνευματικές και υλικές δυνάμεις για την ανόρθωσή του, απευθύνουμε την έκκληση αύτη και περιμένουμε όλους τώρα που ήρθε η ώρα να δώσουν στον τόπο μας μήνυμα ζωής και ελπίδας.
Για το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας

Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Κυριαζάτης».

[email protected]


Σχολιάστε εδώ