Kerry Kennedy: Είναι ένα αέναο έγκλημα η μη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Kerry Kennedy: Είναι ένα αέναο έγκλημα η μη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Μάχη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δίνει η Κέρι Κένεντι, μέσα από το Κέντρο για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «Robert – Francis Kennedy», του οποίου είναι πρόεδρος.

Αυτές τις μέρες ήταν στην Ελλάδα, όπου μετείχε στο Συμπόσιο που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Μα­ριάννας Βαρδινογιάννη, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά πάρα πολλοί μαθητές από όλη την επικράτεια.

Την προπερασμένη Τρίτη επισκέ­φθηκε μαζί με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στη σύντομη προσφώνησή του αναφέρθηκε «στη σταθερή συμπαράστασή σας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν». Και πρόσθεσε: «Να είσθε βέβαιη ότι υπερασπίζεσθε μια απολύτως δίκαιη υπόθεση, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και τον ίδιο τον Πολιτισμό μας. Και τούτο διότι ο Παρθενώνας είναι, κατά γενική ομολογία, το λίκνο του κοινού μας Δυτικού Πολιτισμού».

Στην τοποθέτησή της, η Κέρι Κένεντι τόνισε: «Είναι εύκολο να κατηγορεί κανείς τον λόρδο Έλγιν, αλλά ο λόρδος Έλγιν έχει φύγει καιρό τώρα. Τούτο εδώ είναι ένα συνεχές και αέναο έγκλημα, το οποίο διαιωνίζεται από την κυβέρνηση της Βρετανίας. Είναι δύσκολο να συνεχίζει η συγκεκριμένη Δημοκρατία να ισχυρίζεται ότι είναι φιλελεύθερη, να συνεχίζει να διαπράττει και να διαιωνίζει ένα τέτοιο έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας».

Φωτο: enikos


Σχολιάστε εδώ