Αντ. Αυγερινός: Σκοπιμότητες στην επιβεβαίωση εγγραφής μελών

Αντ. Αυγερινός: Σκοπιμότητες στην επιβεβαίωση εγγραφής μελών


Του
Dr ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ
Υποστράτηγου ε.α.,
πρώην Προέδρου ΕΕΣ,
Φαρμακοποιού


Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπη­τοί Ερυθροσταυρίτες,
Σε μια περίοδο όπου θεωρείται επιβεβλημένο να ασχολούμαστε με τον εκσυγχρονισμό, την αναδόμηση και ανάπτυξη του ΕΕΣ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τις αθέμιτες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα και με τις οποίες σήμερα διοικείται ο Ερυθρός Σταυρός.

Οι διοικούντες και κυρίως ο πρόεδρος του ΚΔΣ αποφεύγουν να τοποθετηθούν και σιωπούν για τις προθέσεις τους και για τον τρόπο με τον οποίο διοικούν τον ΕΕΣ, ζητώντας «λευκή επιταγή» από τους Ερυθροσταυρίτες.

Καθώς κινούνται σε μια συντηρητική, αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη κατεύθυνση, με την έντονη όμως αποδοκιμασία της συντρι­πτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, επινόησαν και ανέπτυξαν, εντέχνως, μεθόδους που αλλοιώνουν στον μέγιστο βαθμό την ταυτότητα του ΕΕΣ.

Μετά τη μετάδοση των τηλεοπτικών σποτ και τη διαφημιστική καμπάνια για την εγγραφή μελών επινοήθηκε η ματαίωση των εκλογών, φέρνοντας σε δεινή θέση όλους τους Ερυθροσταυρίτες, που βρέθηκαν απολογούμενοι στην ελληνική κοινωνία για την παράλογη μεθόδευση του προέδρου.

Παρ’ όλη τη διαπόμπευση στην οποία υποβλήθηκε ο ΕΕΣ, ακόμη και σήμερα δεν έχουν καταστεί ακόμη σαφή σε πολλά τμήματα απανταχού της Ελλάδος (ιδιαίτερα του λεκανοπεδίου Αττικής) καίρια ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της ταυτοπροσωποίησης των μελών.

Καταγγέλλονται από πολίτες περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την επίσκεψή τους σε τμήματα του ΕΕΣ δύο και τρεις φορές και παρ’ όλη την ταλαιπωρία τους ακόμη δεν μπόρεσαν να κάνουν την επιβεβαίωσή τους αφού αρκετά τμήματα παραμένουν κλειστά και δίχως να απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα εγγραφέντα μέλη.

Η έλλειψη αρτιότητας της διαδικασίας, με έμφαση στην ανικανότητα, προχειρότητα, επιπολαιότητα και αδιαφορία, φανερώνει αβίαστα τις προθέσεις του κ. Μαμαντόπουλου και της διοίκησής του, ώστε να οδηγηθούν στις κάλπες στις 31 Μαρτίου μόνο όσοι είναι αρεστοί στη διοίκηση.

Είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι προσπαθούν να οδηγήσουν στην κάλπη, στις 31 Μαρτίου, μόνο όσους θα ψηφίσουν κατά την επιθυμία του ΚΔΣ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, ώστε να βρεθεί ξανά η αφορμή να αναβληθούν ή να ακυρωθούν οι εκλογές.

Σπαταλούν ασυλλόγιστα τα χρήματα του ΕΕΣ σε εξωτερικούς δικηγόρους, δίνοντας χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που ο ΕΕΣ διαθέτει στο έμμισθο προσωπικό του δύο δικηγόρους. Άλλωστε ο κ. Οικονομόπουλος επί της θητείας του ως πρόεδρος είχε προσλάβει και άλλους δύο. Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν, που ο ΕΕΣ έχει ανάγκη τόσους πολλούς εξωτε­ρικούς δικηγόρους;

Οι ανακολουθίες και οι μέθοδοι που επινοήθηκαν και αναπτύχθηκαν εντέχνως είναι αυτές που μαρτυρούν την πρόθεσή τους να παραμείνουν στις θέσεις τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν στον Οργανισμό.

Ανακοινώθηκε ο τρόπος διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης και αναφέρεται πως η είσοδος θα γίνεται βάση των εκλογικών καταλόγων. Πώς γίνεται οι εργαζόμενοι να μην έχουν δικαίωμα εισόδου, αφού δεν είναι στους εκλογικούς καταλόγους;

Πώς θα γίνουν οι εκλογές στα περιφερειακά τμήματα χωρίς τους υπαλλήλους που είναι οι πλέον αρμόδιοι για την οργάνωσή τους; Δεν αφορά τους εργαζόμενους το μέλλον του ΕΕΣ;

Με ποια δικαιολογία αποφάσισαν να μη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις εκλογές και να μην έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, όταν την ίδια στιγμή γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις υποδείξεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το δικαίωμα ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΘΗΤΕΙΩΝ που πρέπει να έχει η διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού, όπως ισχύει σε όλα τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας;

Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι επικαλούνται τη ΔΟΕΣ στις αποφάσεις τους όπως τους βολεύει και τους εξυπηρετεί.

Γιατί ο κ. Μαμαντόπουλος και τα μέλη της διοίκησής του δεν ήθελαν να έχουν φωνή οι εργαζόμενοι;
Γιατί δεν ήθελαν να ψηφίζουν; Όταν, όντας μόνοι τους και απλήρωτοι, κράτησαν ανοιχτό και όρθιο τον Ερυθρό Σταυρό, σήμερα τους θεωρούν εμπόδιο;

Όταν η νομιμότητα αιμορραγεί γίνονται αποδεκτές υποψηφιότητες που είναι ασυμβίβαστες με το καταστατικό του ΕΕΣ, όπως μελών που είναι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, μελών που έχουν οικονομικές συναλλαγές με τον Ε­ρυθρό Σταυρό και μελών που έχουν καταχραστεί χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του ΕΕΣ και όλος ο Οργανισμός παλεύει με το χάος.

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,
Είναι επιβεβλημένο να οραματιστούμε όλοι μας ποιον Ερυθρό Σταυρό θέλουμε να έχουμε αύριο.

Εάν θέλουμε έναν σύγχρονο και ανεξάρτητο Οργανισμό ή θα παραμείνουμε προσκολλημένοι στις διοικήσεις και στις μεθόδους που έλαβαν χώρα στον οργανισμό κατά το παρελθόν και τον οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα. Στις εκλογές, στις 31 Μαρτίου, πρέπει να πράξουμε ανάλογα, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να ισχυρισθεί μετά ότι δεν γνώριζε ή δεν ήξερε.


Σχολιάστε εδώ