Σε άμεση εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που είχε ο Πέτρος Κόκκαλης προχώρησε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης

Σε άμεση εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που είχε ο Πέτρος Κόκκαλης προχώρησε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης

Σε άμεση εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που είχε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος παραιτήθηκε από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», προχώρησε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Τις αρμοδιότητες Προγραμματισμού και Ανάπτυξης τις ανέθεσε στον Ανδρέα Βεντούρη, ενώ τον τομέα της Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εγχώριων Πόρων στον Αλέξανδρο Τζεφεράκο.

Μια περίεργη νοοτροπία έχουν ορισμένοι που αυτοαποκαλούνται «δημοκράτες» στον Πειραιά. Αν πρόκειται να μιλήσει ένας που δεν… τους αρέσει, του απαγορεύουν να μιλήσει! Μάρτυρες της νοοτροπίας αυτής ήταν οι Κερατσινιώτες, που πήγαν πριν από λίγες μέρες στο πνευματικό κέντρο του δήμου «Α­ντώνης Σαμαράκης» για να παρακολουθήσουν ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου. Από το πρωί της μέρας που ήταν προγραμματισμένη η ομιλία καμιά τριανταριά κουκουλοφόροι κατέλαβαν την αίθουσα, έκλεισαν την πόρτα και δεν… επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν. Όταν εκείνοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία… τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν δέχθηκαν… βροχή από καρέκλες και πέτρες! Τελικά ο Βελόπουλος ανέβαλε την ομιλία του για να μην υπάρξουν επεισόδια.


Ευρύτατο πρόγραμμα αντικατάστασης των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων στους κεντρικούς δρόμους όλων των κοινοτήτων (διαμερισμάτων) έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πειραιά. Παράλληλα υλοποιείται και ευρύτατο πρόγραμμα κλάδευσης των δένδρων σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Να θυμίσουμε ότι τελευταία φορά που αντικαταστάθηκε το οδόστρωμα στους δρόμους των συνοικιών ήταν πριν από 28 χρόνια, ενώ η τελευταία φορά που κλαδεύτηκαν τα δέντρα ήταν πριν από οκτώ χρόνια, επί Μιχαλολιάκου! Γι’ αυτό και οι κάτοικοι των συνοικιών δέχθηκαν με ενθουσιασμό τις μπουλντόζες και τους οδοστρωτήρες, όπως και τα συνεργεία κλάδευσης των δένδρων. Οι περισσότεροι… δεν πίστευαν στα μάτια τους.


Έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης των 240 στρεμμάτων στα Λιπάσματα, που κατέχει η Εθνική Τράπεζα, είναι η Αντιπεριφέρεια Πειραιά και ο Δήμος Δραπετσώνας – Κερατσινίου. Στον χώρο αυτό επί σειρά ετών λειτουργούσαν το εργοστάσιο των Λιπασμάτων και το Γυαλάδικο. Εδώ και 35 χρόνια περίπου τα εργοστάσια αυτά έχουν κλείσει, τα κτίρια έχουν κατεδαφισθεί, πλην δύο που χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα, και όλη αυτή η έκταση παραμένει χέρσα και αναξιοποίητη. Η Αντιπεριφέρεια Πειραιά και ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας είχε έρθει σε επαφή με την Εθνική για την αξιοποίηση του χώρου. Όμως συνάντησε αδιαφορία και άρνηση. Έτσι αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των 240 στρεμμάτων, για να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν ευεργετικά για τον κόσμο.

Φωτό: peiraiasnews.gr


Σχολιάστε εδώ