«Κεραυνοί» κυβέρνησης κατά Στουρνάρα για τη δίωξη κατά στελέχους της ΤτΕ σε υπόθεση δανεισμού

«Κεραυνοί» κυβέρνησης κατά Στουρνάρα για τη δίωξη κατά στελέχους της ΤτΕ σε υπόθεση δανεισμού

Δημόσιες εξηγήσεις αναμένει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραίτηση του διοικητή της ΤτΕ ζητά ο Π. Πολάκης μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Εφ.Συν.» με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στο δεξί χέρι του κεντρικού τραπεζίτη, Γιώργου Πάσχα για υπόθεση θαλασσοδανείων 800.000 ευρώ.

Ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον κ,. Στουρνάρα κάνοντας λόγο για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

«Ο διοικητής είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά σε άλλες περιπτώσεις, όπως με το δάνειο του Παύλου Πολάκη, όμως δεν φαίνεται να έχει τα ίδια αντανακλαστικά για τον κ. Πάσχα»

Όπως είπε, πρόκειται για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Γ. Στουρνάρα. «Αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του. Εγείρει τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η ΤτΕ. Πρόκειται για μείζον ζήτημα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι δεν βλέπει αντίστοιχο ζήλο από ΜΜΕ στην προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος και έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά τα οποία κάποια στιγμή το μιντιακό σύστημα, ο πολιτικός διάλογος και η δημόσια σφαίρα πρέπει να τα συζητήσει».

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.» σφοδρή επίθεση προς τον κεντρικό τραπεζίτη εξαπέλυσε και ο κ. Πολάκης ο οποίος σημείωσε:

«Γεννώνται ορισμένα ερωτήματα:
Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να στέλνει αυτόν τον άνθρωπο να εκπροσωπεί την Τράπεζα της Ελλάδας στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων;
Δεν ντρέπεται να τον έχει διευθυντή επιθεώρησης εποπτευόμενων εταιρειών; Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος εποπτεύει τις τράπεζες. Ελέγχει αν δανειοδοτούν με τους όρους που πρέπει.
Δεν ντρέπεται να τον έχει ακόμη στη θέση του;
Δεν ντρέπεται να μην με έχει ακόμη καλέσει, όπως έχω ζητήσει, να παραβρεθώ στο Συμβούλιο της Τράπεζας και να τους πάω εγώ τα στοιχεία για μία σειρά από πρόσωπα αφού δεν τα βρίσκουν;
Εγώ τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “ορθώς με έλεγξες, αλλά κάν’ το και για τους διπλανούς”, κάν’ το για αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα; Εκεί δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ο κύριος διοικητής».

«Μετά από αυτή την αποκάλυψη της κακουργηματικής δίωξης ότι το δεξί χέρι του Γιάννη Στουρνάρα χρωστάει 800.000 είναι ακόμη στη θέση του ο κ. Πάσχας και, δεύτερον, έχει την ευθιξία ο κ. Στουρνάρας να παραιτηθεί;» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Πηγή: efsyn.gr


Σχολιάστε εδώ