Π. Λασκαρίδης: Ο Στόλος δίνει άνισο αγώνα να παραμείνει αξιόμαχος!

Π. Λασκαρίδης: Ο Στόλος δίνει άνισο αγώνα να παραμείνει αξιόμαχος!

Κραυγή αγωνίας του Πάνου Λασκαρίδη, που τον τίμησε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

-Χρειάζεται 1 δισ. ευρώ για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των τριών Όπλων

«Ο Στόλος δίνει έναν άνισο αγώνα να παραμείνει αξιόμαχος. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει, έστω σε επίπεδο εντυπώσεων, την τεράστια ανάπτυξη νέων τουρκικών μονάδων. Οι παραβιάσεις του εθνικού χώρου έχουν πλέον γίνει δευτέρα φύση στους ναυτικούς και στους αεροπόρους μας».

Δεν τα λέει κάποιος τυχαίος, κάποιος πολιτικός για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, έτσι, στον αέρα, χωρίς στοιχεία. Τα καταγράφει σε άρθρο του ένας Έλληνας που βοηθάει τον τόπο του, ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, τον οποίο πρόσφατα τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής για το σύνολο της προσφοράς του στην Ελλάδα.

Ο κ. Π. Λασκαρίδης στο άρθρο του με τίτλο «Κρίση υποχρηματοδότησης στις Ένοπλες Δυνάμεις» μεταφέρει τις αγωνίες ηγετικών στελεχών του Ναυτικού μας:

«Προ τετραετίας, οι τότε αποστρατευθέντες ναύαρχοι Κ. Χρηστίδης (αρχηγός ΓΕΝ) και Κ. Μαζαράκης-Αινιάν (αρχηγός Στόλου) είχαν προειδοποιήσει ότι, προϊούσης της κρίσεως, το υλικό του Ναυτικού (αλλά και κατ’ αναλογία και των υπόλοιπων Ενόπλων Δυνάμεων) θα υφίστατο συνεχή απαξίωση και σειρά προβλημάτων άνευ της συνέχισης ισχυρής οικονομικής συμβολής του κράτους. Η ζοφερή αυτή κατάσταση επέρχεται τώρα πλέον και όλοι οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τη σημασία της για την εθνική μας ασφάλεια».

Χρειάζεται πλήρης αναδιάρθρωση
Θέτει, όμως, και ένα ακόμη καίριο θέμα, το οποίο αφορά τη σημερινή διάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεών μας, που δεν καλύπτει τις κρίσιμες περιοχές που έχει στόχο ο κακός γείτονας. Γράφει ο κ. Π. Λασκαρίδης:

«Ποιος ο λόγος ύπαρξης πολλών δεκάδων στρατοπέδων νότια της Κατερίνης, στρατοπέδων που είδαν τελευταία φορά επιχειρήσεις την εποχή του Χουρσίτ πασά και του Κιουταχή; Μα προφανώς για να τροφοδοτούν τις καφετέριες των πόλεων όπου εδρεύουν, για να μαζεύουν ψήφους οι πολιτικοί.

Ποιος ο λόγος να σταθμεύουν όλες οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων στις παραλίες της Αττικής και όχι στα νησιά μας και στον Έβρο; Μα φυσικά για να κοιμόμαστε στα σπίτια μας το βράδυ και να μην ξεβολευόμαστε και πολύ πολύ. Και όταν γίνει κάποιο επεισόδιο τύπου Ίμια στο μέλλον (που θα γίνει, μην αμφιβάλλετε), να κάνουμε καμιά-δυο μέρες να φτάσουμε στον τόπο της σύρραξης.

Για ποιον λόγο μένει όλος ο Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας; Δεν πήραν χαμπάρι οι πολιτικοί μας ότι ο στόλος του Ξέρξη έφυγε πριν από 2.500 χρόνια; Γιατί δεν είναι ο Στόλος στην Κρήτη ή στον Μούδρο; Βλάκες ήσαν ο Βενιζέλος και ο Κουντουριώτης;».

Έχουν τεράστιες ευθύνες οι πολιτικοί μας…
Και διερωτάται ο κ. Π. Λασκαρίδης: «Τι είδους εθνικός χώρος-σουρωτήρι είναι αυτός, όπου ο σουλτάνος στέλνει τις δυνάμεις του να περιδιαβάζουν κάθε μέρα; Οι πολιτικοί μας είναι απόλυτα υπεύθυνοι, όχι μόνο γιατί δεν εξασφαλίζουν άμεσα τις αναγκαίες αμυντικές δαπάνες, αλλά και γιατί επί δεκαετίες ανέχονται μια απαράδεκτη κατάσταση που μόνο ζημιά προκαλεί στην αμυντική προσπάθεια της χώρας».

Δεν μένει, όμως, ο κ. Π. Λασκαρίδης μόνο σε αυτά. Θέτει και το απλό ερώτημα που έχει ο κάθε πολίτης που αγωνιά για το αύριο της πατρίδας του:

«Ποιος είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν να κλειστούν σε ένα δωμάτιο για 24 ώρες και να βγουν μόνο όταν έχουν αποφασίσει να εκταμιεύσουν μέσα σε μία εβδομάδα 1 δισ. ευρώ για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των τριών Όπλων μας; Και να αφήσουν τους τρεις αρχηγούς και τον Α/ΓΕΕΘΑ να αποφασίσουν μόνοι τους πώς πρέπει να ξοδευτεί το ποσό αυτό;

Με τα μυαλά που κουβαλάνε οι πολιτικοί μας, αλλά και τη νοοτροπία αυτή που ανεχόμαστε όλοι, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουμε ισχυρές και αξιόμαχες δυνάμεις, όσο και αν παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την προτροπή του Ελευθέριου Βενιζέλου προς τον ναύαρχο Κουντουριώτη στην έξοδο του Στόλου στο Αιγαίο τις παραμονές των ένδοξων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου: “Η Ελλάς δεν απαιτεί από υμάς κύριε ναύαρχε απλώς να αποθάνητε υπέρ αυτής. Αυτό θα ήτο το ολιγώτερο. Απαιτεί να νικήσετε!”.

Εμείς πώς θα νικήσουμε; Από τις καφετέριες των στρατοπέδων ή από τα στρατόπεδα στο Μεγάλο Πεύκο;».

Φωτό: enikos.gr


Σχολιάστε εδώ