Συναναστροφές ΣΥΡΙΖΑίων με περιηγητές του ΠΑΣΟΚ

Συναναστροφές ΣΥΡΙΖΑίων με περιηγητές του ΠΑΣΟΚ

-Χωρίς κανένα αποτέλεσμα

Μία ακόμη συνιστώσα δημιουργείται για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει οργασμός ομάδων στήριξης της «υποτιθέμενης» Κεντροαριστεράς. Οι περιηγητές του ΠΑΣΟΚ δεν το βάζουν κάτω. Στα μέσα του φθινοπώρου φτιάχτηκε η κεντροαριστερή ομάδα «πολιτικών και διανοουμένων» για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά από δύο συνεδριάσεις χάθηκαν και ο συντονιστής κ. Κοτσακάς πικράθηκε που δεν προχώρησαν.

Μετά από λίγους μήνες μαζεύτηκαν με συντονιστή και ΠΑΣΟΚογενή υπουργό, προσθέτοντας δυο τρεις πρώην υφυπουργούς και βουλευτές. Η κίνηση αυτή άντεξε λίγο παραπάνω. Πρόλαβε να κάνει και μια εκδήλωση.

Όταν μπήκαν στην κυβέρνηση οι δύο πρώην υπουργοί, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο Μάρκος Μπόλαρης υφυπουργός για θέματα Θρησκευμάτων, και πρώην στέλεχος του πολιτικού γραφείου του Σημίτη, η κ. Μυρσίνη Ζορμπά, υπουργός Πολιτισμού, η ομάδα αυτή αδράνησε.

Η επόμενη κίνηση των κομματικών σουλατσαδόρων ήταν να θεωρήσουν ότι τα ονόματα «κίνηση», «ομάδα στήριξης» κ.ά. είναι γρουσούζικα.

Και ο Σημιτικός ινστρούχτορας είπε στην παρέα να αλλάξουν όνομα και να ονομασθούν «Γέφυρα». Έκαναν την παρουσίασή τους σε ανοιχτή εκδήλωση και με το που φάνηκε ποιοι συμμετέχουν ο κόσμος (στελέχη και ιστορικοί φίλοι) του ΣΥΡΙΖΑ ανατρίχιασε και συσπείρωσε το ΚΙΝΑΛ. Μετά την εμφάνιση αυτή ασθένησε η ομάδα και έμεινε μόνο με το όνομα.

Την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκαν στην Κουμουνδούρου –μετά από κάλεσμα των Σκουρλέτη, Κοτσακά και Σπίρτζη– οι συνιστώσες για να συντονιστούν για την εκδήλωση που θα γίνει στις 27 Μάρτη. Να δημιουργήσουν μια «Προοδευτική Δημοκρατική Συμμαχία». Βέβαια, θύμιζε λίγο την κίνηση Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί μαζεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Κοτσακάς, Σπίρτζης, Σβίγκου Καλαμάρας και Σκορίνης.

Ο Βερναρδάκης μίλησε για ανοιχτές πόρτες και για τις εκλογές είπε ότι πρέπει να φανεί η δυναμική των προοδευτικών δυνάμεων. Ο Ραγκούσης, από τους ΠΑΣΟΚογενείς, μπήκε μέσα, αλλά κανείς δεν του μίλησε και έφυγε χωρίς να πει λέξη.

Παρών ο φρέσκος υφυπουργός Μεταφορών Μωραΐτης, ο Καραγιάννης, πρώην μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας, από τη «Γέφυρα» οι Μπίστης, Βαλντέν και Μαχαίρας, από το «ΠΡΑΤΤΩ» ο Διβαλάς. Το θέμα που τέθηκε από τους «εκσυγχρονιστές» δεν ήταν τι θα γίνει τώρα με τις εκλογές, αλλά μετά τις εκλογές. Η αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ας πάμε πρώτα στις εκλογές και βλέπουμε». Το «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά είπε ότι συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα συμμετέχει σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Η συνάντηση έκλεισε χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένο νέο ραντεβού.

Φωτό: thetoc.gr


Σχολιάστε εδώ