Στον δρόμο πετάει χιλιάδες πρόσφυγες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στα τέλη Μαρτίου!

Στον δρόμο πετάει χιλιάδες πρόσφυγες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στα τέλη Μαρτίου!

-Κόβει τα προγράμματα στέγασης, σίτισης και παροχών από τα τέλη Μαρτίου

«Πασχαλινό δώρο» για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες, που βρίσκονται στη χώρα μας και τους έχει αναλάβει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, θα τους προσφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και οι ποικιλώνυμες ΜΚΟ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, στις 31 Μάρτη θα… μείνουν στον δρόμο όσοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία, καθώς η φιλοξενία τους ολοκληρώνεται, τα σπίτια θα ξενοικιαστούν και οι πρόσφυγες θα παίρνουν μόνο το μηνιαίο χρηματικό επίδομα για τους δύο επόμενους μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα τους το κόψουν και αυτό!

Στον Πειραιά το πρόβλημα δεν θα είναι μεγάλο, γιατί οι φιλοξενούμενοι σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία είναι ελάχιστοι, όμως στην Αθήνα η κατάσταση θα είναι δραματική. Θα ξεσπιτωθούν 666 οικογένειες και μέχρι το καλοκαίρι θα ξεπεράσουν τις 3.500!

Τόσοι άνθρωποι, χωρίς τροφή, χωρίς χρήματα, τι θα κάνουν; Και μάλιστα άνθρωποι οι οποίοι πίστεψαν ότι είχαν λύσει το πρόβλημά τους, αφού κανείς δεν τους είχε πει ότι η φιλοξενία ήταν προσωρινή. Κατά τα άλλα, η Ύπατη Αρμοστεία προστατεύει τους πρόσφυγες… Όμως, όλοι αυτοί τι θα κάνουν, πώς θα ζήσουν;

Φωτο: UNHCR/Υοrgos Kyvernitis


Σχολιάστε εδώ