Ποιους θα βάλει στην κυβέρνησή του ο Μητσοτάκης

Ποιους θα βάλει στην κυβέρνησή του ο Μητσοτάκης

-Στο περιθώριο οι κομματικοί

Άσχημα τα… νέα για τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας! Πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη –αν κι εφόσον η παράταξη κερδίσει τις εθνικές εκλογές κι ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού– είναι να σχηματίσει κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες, εξωκοινοβουλευτικούς, πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, με βασικότερο χαρακτηριστικό τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Που σημαίνει ότι οι θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για παλαιότερους βουλευτές και στελέχη θα είναι ελάχιστες έως… δυσεύρετες! Θα αποτελέσουν τα… θύματα του «οράματος» του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας για μια κυβέρνηση έξω από τα… συνηθισμένα.

Τις προθέσεις του αυτές, γνωστές σε μια μερίδα γαλάζιων στελεχών, επαναβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Figaro», στέλνοντας μηνύματα προς διάφορες πλευρές. «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου», ανέφερε, προσθέτοντας ακόμη τα εξής: «Θα κάνουμε άνοιγμα σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων».

Πεποίθηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ότι σε συγκεκριμένες θέσεις οι τεχνοκράτες θα είναι πιο αποτελεσματικοί, καθότι, πρώτον, διαθέτουν περισσότερες γνώσεις συγκριτικά με τα πολιτικά πρόσωπα και, δεύτερον, θα αποφασίζουν χωρίς το άγχος του πολιτικού κόστους, κατά συνέπεια θα υλοποιήσουν πιο εύκολα τις… δύσκολες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Στον κατάλογο των προς υπουργοποίηση πρέπει να συμπεριλάβει κανείς μεταξύ των άλλων τους καθηγητές Γ. Γεραπετρίτη, Θ. Πελαγίδη, Γ. Ζαβό, κ.ά., ορισμένοι εκ των οποίων ενδεχομένως να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι περισσότεροι εξ αυτών συνεργάζονται προ πολλού με τη Νέα Δημοκρατία, κυρίως στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος. Στα… πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, για τα οποία έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τους Μ. Χρυσοχοΐδη και Άννα Διαμαντοπούλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις έχουν ήδη γίνει. Η τελευταία μάλιστα φαίνεται να έχει έρθει πιο κοντά στην Πειραιώς το τελευταίο διάστημα, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή της εξέφρασε την αισιοδοξία της για την… αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας! Θέση στην κυβέρνηση θα διεκδικήσουν οι προερχόμενοι από την πάλαι ποτέ Δράση (ενσωματώθηκε στη ΝΔ) Θ. Σκυλακάκης και Τ. Αβραντίνης (υποψήφιος στη Β’ Πειραιά).


Σχολιάστε εδώ