Π. Κρητικός: Δύο Δεξιές στην Ελλάδα είναι πολλές

Π. Κρητικός: Δύο Δεξιές στην Ελλάδα είναι πολλές


Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ
και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής


Από την Ιστορία, την οποία διαβάζω συχνά, έχω αποκομίσει ένα αξίωμα: Εκείνος που επιτίθεται σε έναν στόχο, αργά ή γρήγορα, νικάει. Εκείνος που αμύνεται, αργά ή γρήγορα, χάνει.

Χαίρομαι που η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση εναντίον του επάρατου ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά. Θα νικήσει, και μάλιστα γρήγορα. Αρκεί να συνειδητοποιήσει ο λαός πόσο εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον Αριστερά. Δεν ισχύει το δόγμα «μία φορά Αριστερά, πάντα Αριστερά». Αριστερά έχει μείνει η λεοντή του. Η πολιτική του, τα τέσσερα χρόνια που κυβερνά, είναι δεξιά, καραδεξιά. Φορομπηχτική, αντιλαϊκή, έχει ρημάξει την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, όλα.

Κυβερνάει τη χώρα μια ελίτ, που ναι μεν προέρχεται από τον λαό, αλλά από τη στιγμή που λιγδώθηκε το άντερό της πούλησε και την προοδευτική ψυχή της και την αριστερή μάνα της. Αυτή είναι η αλήθεια.
Μιλάει ξεδιάντροπα ο Τσίπρας με την «απεύθυνσή» του για πλατύ προοδευτικό μέτωπο, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλει στον λαό, με την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης, μόνο προοδευτικός δεν είναι.

Αντιδραστικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική του ομάδα έχει στον πυρήνα της τον μαδουρισμό, άρα θέλει λαϊκό μέτωπο.

Για να τελειώνουμε με την προπαγάνδα «Γέφυρες» και φερεντζέδες, να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξίσου δεξιά με την πολιτική της ΝΔ. Συνεπώς, δύο δεξιές στην Ελλάδα είναι πολλές. Και αν είναι μεγάλες, είναι και επικίνδυνες.

Η δεύτερη μάλιστα, εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον καθεστωτισμό της, είναι επικίνδυνη και για τη Δημοκρατία.
Με την πόλωση επιδιώκουν τον διχασμό του λαού. Ανάχωμα σε αυτόν τον ανιστόρητο διχασμό είναι η ισχυροποίηση του ΚΙΝΑΛ και η συσπείρωση των κεντροαριστερών δυνάμεων γύρω από αυτό.

Έναν ανιστόρητο διχασμό, που γίνεται για την καρέκλα. Ο παλαιότερος διχασμός, ο εμφύλιος, είχε τουλάχιστον ιδεολογικό υπόβαθρο. Συγκρούονταν δύο κόσμοι, δύο κοσμοθεωρίες. Ο κομμουνισμός με την αστική Δημοκρατία.

Σήμερα είναι δυνατόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να διχάζετε τον λαό για τις καρέκλες; Είναι δυνατόν; Άλλωστε σας τις έχουν νοικιάσει οι δανειστές.

Συνέλθετε, σοβαρευτείτε και συμμαζευτείτε. Θέλετε να διχάσετε τον λαό για μια καρέκλα δανεική;

Στο χέρι του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης Γεννηματά είναι να ξεσκεπάσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι και να τους καταγγείλει.


Σχολιάστε εδώ