Με τα… πειράματα του Γαβρόγλου, φροντιστηριοποιείται όλη η λειτουργία της Γ’ τάξης Λυκείου

Με τα… πειράματα του Γαβρόγλου, φροντιστηριοποιείται όλη η λειτουργία της Γ’ τάξης Λυκείου

-Καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Σήμα κινδύνου για το μέλλον του Λυκείου αλλά και της εκπαίδευσης στη χώρα μας γενικότερα εκπέμπει η ΟΛΜΕ με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ζητάει διορθώσεις στα επίμαχα σημεία και προειδοποιεί ότι αν το υπουργείο εμμείνει στις θέσεις του ο κλάδος θα προχωρήσει σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Την περασμένη Πέμπτη τα μέλη της Ομοσπονδίας είχαν δίωρη συνάντηση με τον Κ. Γαβρόγλου, από την οποία αποχώρησαν προβληματισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον της ελληνικής εκπαίδευσης.

Όπως υπογραμμίζουν στη σχετική ανακοίνωσή τους, με τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, καθώς μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γενικών γνώσεων των μαθητών.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ακόμη ότι με τις αλλαγές:
• Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ’ Τάξης, υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική μείωση της παραπαιδείας.
• Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις με την κατηγοριοποίηση των φοιτητών σε αυτούς που πηγαίνουν σε σχολές «χαμηλής ζήτησης» και σε αυτούς που πηγαίνουν σε σχολές «υψηλής ζήτησης».
• Διπλασιάζεται το άγχος των εξετάσεων με τη θεσμοθέτηση εξετάσεων σε επίπεδο ομάδας σχολείων για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου και αυτών σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε σαφή απάντηση ως προς το αν θα αλλάξει ή όχι η ώρα έναρξης των μαθημάτων. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση και ότι το ζήτημα εξετάζει η αρμόδια επιτροπή, όπου άμεσα θα κληθεί η ΟΛΜΕ να εκφράσεις τις θέσεις και τις προτάσεις της.


Σχολιάστε εδώ