Σε δύο βάρκες ο Παπανδρέου

Σε δύο βάρκες ο Παπανδρέου

-Αγάπες με Τσίπρα σπέρνουν ζιζάνια στο ΚΙΝΑΛ

Άνω – κάτω έκανε το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου παραμονές του συνεδρίου του κόμματος με τις κινήσεις του, τις οποίες και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Σε μια χρονική στιγμή που το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για επιχείρηση διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς, ο Γ. Παπανδρέου όχι μόνο εμφανίστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στην οποία παρίστατο και Αλ. Τσίπρας μαζί με τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αλλά σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ αργότερα, τον χαρακτήρισε χαρισματική προσωπικότητα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που θα είναι τελικά υποψήφιος στην Αχαΐα, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, ενόχληση εντός του ΚΙΝΑΛ, καθώς ανέφερε πως έχει καλές σχέσεις με τον Αλ. Τσίπρα και μπορεί να συνεννοείται μαζί του για τα εθνικά θέματα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία μεταδιδόταν τη στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν στην εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ξέπλυμα» της διακυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και για τη συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ («μια καραμανλική συνιστώσα», όπως τη χαρακτήρισε), καθώς και με πρώην υπουργούς του, όπως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας δεν απευθύνθηκαν στην Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά στους ΑΝΕΛ για κυβερνητική συνεργασία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θετικός σε αυτήν. Το πιο ενδιαφέρον όμως, στο οποίο εστιάζουν αρκετά στελέχη του ΚΙΝΑΛ τις τελευταίες ώρες, είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως δεν αρκεί η παραδοχή των λαθών από την πλευρά Τσίπρα, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διάλογο των δύο χώρων στο μέλλον.

«Μετά τις εκλογές τα ξαναλέμε», τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά. Είχα και την εμπειρία και δεν ήταν καλή. Παρότι υπάρχουν και χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Η στρατηγική Παπανδρέου είναι σε άλλη γραμμή από αυτήν της Φώφης Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλ. Τσίπρα πριν μεταδοθεί η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι «εκτός από συντηρητική και απίστευτα κυνική» και αναφερόμενη στη συνταγματική αναθεώρηση είπε ότι «στον βωμό της πολιτικής επιβίωσης χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία, όπως και το 2008».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, απαξιωμένος, στα τελειώματά του, να κρατηθεί από ό,τι έχει απομείνει, την πόλωση και τον διχασμό», είναι το επιχείρημά της και αυτό θα προβάλλεται από εδώ και πέρα, στην προσπάθειά της να αυξήσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ.

Φωτό: tokinima.gr


Σχολιάστε εδώ