Ο ρώσος πρέσβης στην ΕΕ αποκαλύπτει: Ο αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια πίεσε τρεις βουλευτές, που εξέτιαν ποινές και αφέθηκαν ελεύθεροι, να ψηφίσουν «σωστά»!

Ο ρώσος πρέσβης στην ΕΕ αποκαλύπτει: Ο αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια πίεσε τρεις βουλευτές, που εξέτιαν ποινές και αφέθηκαν ελεύθεροι, να ψηφίσουν «σωστά»!

-Η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες αναδιατάξεις στην περιοχή

«Ο Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια ήταν εκείνος που πέρασε όλη την ημέρα στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας να ασκεί πιέσεις σε τρεις βουλευτές, που εξέτιαν ποινές και αφέθηκαν ελεύθεροι, να ψηφίσουν “σωστά”»!

Ποιος το λέει;Ο ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Τσιζόφ, ο οποίος μετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, απαντώντας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», στην Ξένια Κουναλάκη, στην ερώτηση «αν η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Ρωσία αναγνώρισε τη Βόρεια Μακεδονία με το νέο της όνομα


Ο πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ επισήμανε: «Ήμασταν ανοικτά κατά της συμφωνίας, επειδή δεν είναι αυτός ο τρόπος να επιλύσεις ένα πρόβλημα. Φυσικά το θέμα του ονόματος, όσο γελοίο και αν ηχεί για τον υπόλοιπο κόσμο, θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί χρόνια πριν. Το έλεγα στους Έλληνες φίλους μου και εκείνους από τη Βόρεια Μακεδονία να μην κωλυσιεργούν, γιατί όσο το κάνουν τόσο σκληραίνουν οι θέσεις των δύο πλευρών».

Έρχονται κι άλλες «λύσεις»…
Υποστήριξε, επίσης, ο Βλαντιμίρ Τσιζόφ, που έδειξε ότι ξέρει «πολλά», ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα… αξιοποιηθεί για τη «λύση» και άλλων προβλημάτων. Αποκάλυψε ότι οι συνάδελφοί του στην ΕΕ λένε ότι «η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει πρότυπο για την επίλυση άλλων διενέξεων. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι το Κόσοβο». Αυτά που λέει στη συνέντευξή του είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικά για το τι… μαγειρεύεται:

«Οι συνάδελφοί μου στην ΕΕ λένε ότι η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει πρότυπο για την επίλυση άλλων διενέξεων. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι το Κόσοβο, το οποίο είναι πολύ σύνθετο ζήτημα. Αν συμφωνήσουν κανονικά, η ανταλλαγή εδαφών θα μπορούσε να προχωρήσει. Αυτό όμως θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο και να δημιουργήσει προβλήματα και στη Βόρεια Μακεδονία, όπου ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι Αλβανοί. Έχω δει κάποιους χάρτες της ‘‘Μεγάλης Αλβανίας’’ και περιλαμβάνουν ένα σημαντικό τμήμα της Ελλάδας, της Ηπείρου»!

Φωτό: kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ