Φώφη: Ας διώξει ο Τσίπρας τους δεξιούς από την κυβέρνηση και να έρθει μετά να κουβεντιάσει

Φώφη: Ας διώξει ο Τσίπρας τους δεξιούς από την κυβέρνηση και να έρθει μετά να κουβεντιάσει

-Ας διώξει ο Τσίπρας τους δεξιούς από την κυβέρνησή του και να έρθει μετά να κουβεντιάσουμε, είπε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra

«Ο κ. Τσίπρας έχει γαντζωθεί από την καρέκλα του και προσπαθεί να μείνει όσο περισσότερο μπορεί, αλλά φεύγει. Το τιμόνι της χώρας δεν πρέπει να πάει άλλο δεξιά». Το διπλό αυτό μήνυμα εξέπεμψε η Φ. Γεννηματά στη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

Υπογράμμισε ότι όσο πιο γρήγορα διεξαχθούν εθνικές εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο, ενώ ως προς τη στάση του Κινήματος Αλλαγής την επόμενη ημέρα τόνισε ότι το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές.

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ευθέως ότι εφαρμόζει συντηρητικές πολιτικές σε όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα. Ως προς την τακτική που ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας έναντι του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι βρίσκεται σε πανικό, βλέπει να χάνει και προσπαθεί να κρατήσει όσο περισσότερες δυνάμεις μπορεί.

«Ψάχνει να βρει πώς θα επιβιώσει την επομένη των εκλογών. Ψάχνει ένα προσωπείο. Και αυτήν τη φορά επέλεξε το προσωπείο της Κεντροαριστεράς», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για τα περί αντιδεξιού μετώπου του κ. Τσίπρα, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Ας διώξει τους δεξιούς από την κυβέρνηση, ας ανοίξει το μέτωπο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και να έρθει μετά να κουβεντιάσει».

Στη συνέντευξή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί το 2020 πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη. «Πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να ενώνει τον ελληνικό λαό, τον οποίο δίχασε, δυστυχώς, ξανά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια ο κ. Τσίπρας».

Ανοίγουν οι Πρέσπες νέους λογαριασμούς
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι ήταν ένα λάθος και τόνισε: «Αποδεικνύεται, δυστυχώς, καθημερινά ότι δεν έκλεισε παλιά προβλήματα και πληγές, αντίθετα ανοίγει νέους λογαριασμούς και νέα προβλήματα». Εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της για το τι ακριβώς συζήτησε ο κ. Τσίπρας επί δυόμισι ώρες με τον Τ. Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Άγκυρα. Έσπευσε δε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό: «Τώρα, στο τέλος της θητείας τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δεσμεύουν τη χώρα για εθνικά ζητήματα. Δεν τους εμπιστευόμαστε να διαπραγματευθούν τα εθνικά θέματα ούτε εμείς ούτε ο ελληνικός λαός. Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται δυστυχώς προστίθενται νέα βάρη στην πλάτη του ελληνικού λαού».


Σχολιάστε εδώ