Φεύγουν τα «καζάνια του θανάτου» από το Πέραμα και τη Δραπετσώνα!

Φεύγουν τα «καζάνια του θανάτου» από το Πέραμα και τη Δραπετσώνα!

Κοσμοϊστορική και σωτήρια απόφαση για την περιφέρεια του Πειραιά αλλά και ολόκληρη την Αττική πήρε η διοίκηση των ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα, αναλογιζόμενη την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, τις πιέσεις των κατοίκων, και ειδικά του δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, αλλά και θέλοντας να αναδείξει τον κοινωνικό της ρόλο, έδωσε εντολή για άμεση κατεδάφιση 21 δεξαμενών πετρελαίου που είναι ανενεργές εδώ και χρόνια, αλλά μετά τη νομοθετική ρύθμιση που έγινε πρόσφατα θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν.

Ήδη προκηρύχθηκε διαγωνισμός και εντός των ημερών θα εγκατασταθεί εργολάβος που θα αναλάβει το έργο της κατεδάφισης των δεξαμενών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα αρχίσει το ξήλωμα της πρώτης δεξαμενής και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες δεξαμενές, που ανήκαν στην BP και έχουν περιέλθει στα ΕΛΠΕ εδώ και χρόνια, βρίσκονται στα όρια Κερατσινίου – Δραπετσώνας και είναι οι πρώτες που βλέπουμε όταν μπαίνουμε στο Πέραμα πάνω δεξιά από τη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουν οι Δημοτικές Αρχές και οι κάτοικοι, όμως είναι μια αρχή. Και ίσως να σημάνει και την αρχή του τέλους για τα «καζάνια του θανάτου».

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης τόνισε στο «Π» ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά εφόσον έγινε η αρχή, υπάρχει ελπίδα για οριστική διευθέτηση του θέματος. «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης τόνισε ότι με την κατεδάφιση των 21 δεξαμενών θα απελευθερωθεί χώρος 110 στρεμμάτων, ο οποίος δεν θα μπορεί να έχει βιομηχανική χρήση, γιατί αλλάζουν οσονούπω οι διατάξεις για τις χρήσεις γης στη συγκεκριμένη περιοχή και θα επιτρέπονται πλέον μόνο ήπιες δραστηριότητες.

Φωτό: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ