Ανοίξαμε την πόρτα του… φρενοκομείου

Ανοίξαμε την πόρτα του… φρενοκομείου

Όλα αυτά που ακολούθησαν μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών είχαν προβλεφθεί επ’ ακριβώς από όσους ασχολούνται σοβαρά με το Ονοματολογικό και μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Ντιμιτρόφ, πολύ σωστά, επικαλούμενος το επαίσχυντο άρθρο 7 της Συμφωνίας, δηλώνει ότι «είμαστε ‘‘Μακεδόνες’’, μέλη του ‘‘μακεδονικού λαού’’», καθώς αυτό προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το «Ουράνιο Τόξο» έχει αρχίσει να μας κάνει πλάκα, ζητώντας τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, την ένταξη της «μακεδονικής γλώσσας» στο πρόγραμμα σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ με επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητούν η λειτουργία σε χωριά της Δυτικής Μακεδονίας να γίνεται στη… «μακεδονική».

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ανοίξει η πόρτα του… φρενοκομείου και το αντιλαμβάνονται όλοι σιγά σιγά. Τα προβλήματα δεν λύνονται όταν τα κουκουλώνεις και αφήνεις ανοικτούς λογαριασμούς, αλλά όταν τα αντιμετωπίζεις ανοικτά και οριστικά.

Και οφείλει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί δεν έχει ακόμη ζητηθεί με ρηματική διακοίνωση από την κυβέρνηση Ζάεφ η δημοσίευση του αναθεωρημένου Συντάγματος, με ενταγμένες στο κείμενο και τις τροπολογίες που ψήφισε η Βουλή, τις οποίες ουδέποτε υπέγραψε ο Πρόεδρος Ιβάνοφ, ώστε να δημοσιευθούν νομότυπα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όσο για τις αλλαγές στις ονομασίες οργανισμών, είναι σαφές ότι οι περισσότεροι Οργανισμοί θα επιλέξουν να εξαντλήσουν τα χρονοδιαγράμματα, που δίνουν περιθώριο μέχρι και πέντε χρόνια προκειμένου να βγάλουν από τον τίτλο τους το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή το «μακεδονικός», εφόσον πρόκειται για φορείς που χρηματοδοτούνται από το κράτος.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ