«Κλειδώνει» η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία (βίντεο)

«Κλειδώνει» η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία (βίντεο)

Συνάντηση με την Ευρωπαία επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ φαίνεται ότι «κλειδώνει» και η ημερομηνία επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Όλα δείχνουν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία κλειδώνει για τις αρχές του ερχόμενου μήνα, πιθανώς στις 2 Απριλίου αλλά συζητιούνται ακόμα και πολύ κοντινές σε αυτήν ημερομηνίες, σε σχέση και με τις υποχρεώσεις που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αναμένεται ότι στην επίσκεψη του θα συνοδεύεται από

ομάδα υπουργών αλλά και ισχυρή ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Ενεργειακά και υποδομές θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για οικονομική συνεργασία και επενδύσεις και αναμένεται ότι θα συζητηθεί σειρά συμφωνιών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια έρχεται ως μια κίνηση στήριξης και εμπιστοσύνης στις σχέσεις των δύο χωρών, στήριξης της γειτονικής χώρας αλλά και μία κίνηση που σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα έχοντας βγει από την κρίση επιστρέφει στον κεντρικό ρόλο της στα Βαλκάνια.

Παραμένει ακόμη το ερωτηματικό σε σχέση με την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη στη γειτονική χώρα στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα συζητηθεί και το ζήτημα της συνδρομής της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τη Βόρεια Μακεδονία για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της, το ζήτημα της εναέριας αστυνόμευσης.

Ταυτόχρονα, σε σχέση με την συνεργασία που έχει ξεκινήσει η Ελλάδα τα Βαλκάνια σε τετραμερές επίπεδο με , Βουλγαρία, Σερβία, και Ρουμανία, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συζητήσεις στην επόμενη Σύνοδο των ηγετών τους στις 29 Μαρτίου στο Βουκουρέστι, να συμμετάσχει και η Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ