Γ. Καραμπελιάς: Πατριωτική αναγέννηση απέναντι στην παρακμή

Γ. Καραμπελιάς: Πατριωτική αναγέννηση απέναντι στην παρακμή


Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ
Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού
«Αθήνα, μητρόπολη του ελληνικού πολιτισμού»


Η απόφασή μου να συμμετάσχω ως επικεφαλής σε ένα ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Δήμου της Αθήνας αποτελεί μια απάντηση ή τουλάχιστον μια ηχηρή διαμαρτυρία για την παρακμή που πνίγει τους Έλληνες, τόσο στην Αθήνα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μία πρόταση που να αντιστρατεύεται τον κυρίαρχο εθνομηδενισμό και καθεστωτισμό και παράλληλα να μην επιτρέπει σε φασιστικές, φασίζουσες και πατριδοκαπηλικές αντιλήψεις να μονοπωλούν τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Δυστυχώς, όμως, ένα πολιτικό κίνημα, ικανό να ανατρέψει το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό και να εγκαινιάσει μια νέα ιστορική περίοδο για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί στον τόπο μας.

Αποφασίσαμε να παρέμβουμε στις εκλογές του Δήμου της Αθήνας με τη δική μου υποψηφιότητα και έναν δημοτικό συνδυασμό με ευρύτερο χαρακτήρα και απεύθυνση, που να αποτελεί ένα επιπλέον πολιτικό βήμα στην πολιτική συγκρότηση του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας.

Γιατί στην Αθήνα
Η αντιπαράθεση στον Δήμο Αθηναίων εκτός από τα τοπικά ζητήματα ενέχει και έναν ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα.

Απέναντι στους τρεις συστημικούς υποψηφίους της παγκοσμιοποιημένης και αποεθνικοποιημένης Αθήνας των ΜΚΟ από τη μία και στη φασιστική αναδίπλωση του Κασιδιάρη από την άλλη, πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση που να συνδυάζει την εμμονή στην παράδοση και το άνοιγμα στην ελληνική οικουμενικότητα και τον πολιτισμό, τον πατριωτισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι εκλογές στην Αθήνα, ταυτόχρονα πρωτεύουσα του υπαρκτού Ελληνισμού και μια πόλη με χιλιάδες προβλήματα και ανάγκες, επιτρέπουν μια σύνθεση ανάμεσα στον Ελληνισμό και την τοπικότητα:

Ως χώρα και ως λαός δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια, ούτε άλλο δρόμο πέρα από τη μεταβολή του πολιτισμικού μας κεφαλαίου, ως τελευταίο όπλο για την επιβίωσή μας.

Εν ολίγοις, μια πρόταση που θέλει να συνδυάσει το όραμα μιας Αθήνας, μητρόπολης του Ελληνισμού το 2021, διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, σε μια Ελλάδα αποκεντρωμένη και ζω­ντανή μέχρι το τελευταίο χωριό, σε διασύνδεση με την καθημερινότητα όλων, σε μια αξιοβίωτη πόλη.

Σε αυτά τα πλαίσια, καλούμε όλους τους φίλους, άσχετα από πολιτική προϊστορία, φύλο, ηλικία κ.λπ., αρκεί να αποδέχονται τον δημοκρατικό πατριωτισμό, να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας για τη διαμόρφωση και την εξειδίκευση του ίδιου του προγράμματός μας και για να φέρουμε το μήνυμα στο σύνολο των πολιτών της Αθήνας και όχι μόνο.


Σχολιάστε εδώ