Συναγερμός στην ΕΛΑΣ, για την ανεξέλεγκτη έκρηξη βίας

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ, για την ανεξέλεγκτη έκρηξη βίας

-Για να μη θρηνήσουμε θύματα

Από τη μία πλευρά η Ελλάδα των επιτυχιών. Με τα παιδιά του στίβου, τον Τσιτσιπά, τον Αντετοκούνμπο και πολλούς άλλους. Και από την άλλη η Ελλάδα της παρακμής. Με τους ανεγκέφαλους να μαχαιρώνουν γυναίκες και να κτυπούν ΑμεΑ.

Με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητη σχεδόν σε όλη την επικράτεια εξαιτίας του οπαδικού φανατισμού και τον χώρο του μπάσκετ να έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης των δύο «αιωνίων», που… πλακώνονται σε κάθε συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας συνεχίζει τις έρευνες για τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια βεντέτα που έχει κορυφωθεί, παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις ανάμεσα σε χούλιγκαν των «αιωνίων», και εκδηλώνεται σε παιχνίδια όχι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά σε αυτά με πενιχρή αστυνομική παρουσία.

Μάλιστα οι Αρχές θεωρούν πως πρόκειται για πράξεις που αποτελούν μια αλυσίδα βίας, μετά το μαχαίρωμα μιας 22χρονης κοπέλας, οπαδού του Παναθηναϊκού, από χούλιγκαν του Ολυμπιακού, οι οποίοι και φέρονται να βιντεοσκόπησαν τη σκηνή, που συνέβη στη Δυτική Αττική.

Πέρα από το «ντου» στο «Παπαστράτειο», στο πλαίσιο αυτής της βεντέτας εντάσσονται και άλλα ανάλογα περιστατικά σε συνδέσμους οργανωμένων, όπως στου Παναθηναϊκού στο Περιστέρι ή στου Ολυμπιακού στην Καλλιθέα.

Οι Αρχές, είναι θορυβημένες, καθώς δεν είναι εφικτό με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν να βρίσκονται σε κάθε γήπεδο που πλέον είναι… επίφοβο για τέτοια θλιβερά και επικίνδυνα περιστατικά. Και επειδή υπάρχουν φόβοι για επανάληψη σκηνικών ανάλογων με όσα συνέβησαν στη Λαυρίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να υπάρξουν συλλήψεις σύντομα, πριν έρθουν χειρότερα.


Σχολιάστε εδώ