Γ. Παπανδρέου: Στρατηγικός αντίπαλός μας είναι η Δεξιά – Χαρισματική προσωπικότητα ο Αλ. Τσίπρας

Γ. Παπανδρέου: Στρατηγικός αντίπαλός μας είναι η Δεξιά – Χαρισματική προσωπικότητα ο Αλ. Τσίπρας

«Η Ευρώπη κοιμόταν και εμείς πηγαίναμε στον γκρεμό»

-To μέλλον είναι οι ανανεώσιμες πήγες ενέργειας

-Λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα κράτος σωστό, όχι σπάταλο και που θα πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη, αυτό εννοούσα όταν έλεγα πως λεφτά υπάρχουν

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Focus υπογραμμίζει ότι χρειάζεται προοδευτική απάντηση στα προβλήματα της χώρας.
Ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το πως χειρίστηκαν την κρίση τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις έπρεπε να βάλουν πλάτη.

Στηρίζουμε τη Φώφη Γεννηματά είπε ο κ. Παπανδρέου που τόνισε ότι στο στόχος είναι να ξαναηγεμονεύσει ο χώρος μας ενώ έκρινε ως λάθος του ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μια υπαρξιακή κρίση


O ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του, όπως και η ΝΔ, και για αυτό παραμένει η κρίση.

«Θα περίμενα από μια αριστερή κυβέρνηση να φτιάξει ένα κράτος υπέρ του πολίτη. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε, ίσως σκέφτηκε με μία παιλαοκουμουνιστική αντίληψη πως ο έλεγχος του  κράτους είναι ο στόχος της επανάστασης» είπε με έμφαση ο Γ. Παπανδρέου, και συνέχισε: «Ήθελα από τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κράτος των πολιτών και όχι των ισχυρών. Δεν το έκανε γιατί επέλεξε να μείνει στη εξουσία. Μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε» είπε με χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτήρισε «χαρισματικό ως προσωπικότητα» τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του και μπορεί να συνεννοείται για εθνικά θέματα, όπως έκανε και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε τον πρωθυπουργό για τις “γέφυρες” προς τους “καραμανλικούς” («μια καραμανλική συνιστώσα» όπως είπε) αλλά και με πρώην υπουργούς όπως τον Δημ. Παπαγγελόπουλο και “στήριξε” τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ταυτόχρονα στήριξε τον κ. Γεωργίου “λέγοντας πως έκανε την δουλειά του”.


Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το ΑΣΕΠ


Για να μην αφήσει δε καμία αμφιβολία, πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά. Είχα και την εμπειρία και δεν ήταν καλή. Παρότι υπάρχουν και χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να κάνει προβλέψεις για τον εκλογικό πήχη για το ΚΙΝΑΛ ωστόσο ερωτηθείς για το εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας στηρίζουμε την Φώφη, έχει εκλεγεί. Αυτό που θέλουμε είναι να διαμορφώσουμε μια καθαρή πλατφόρμα που θα γίνει ξανά ηγεμονική στον χώρο της Κεντροαριστεράς για το πού θέλει να πάει η χώρα».

Για το “Μακεδονικό”

«Ήταν θαρραλέα η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα έπρεπε να επιδιώξει ευρύτερες συνεναίσεις. Να αποφύγουμε τις διχαστικές αντιλήψεις. Θα πρέπει να σταθούμε στα θετικά της συμφωνίας ώστε να μειώσουμε τα όποια αρνητικά. Η Βόρεια Μακεδονία θα είναι μελλοντικά στην περιοχή από τους βασικούς μας συμμάχους. Θα θελήσει να ακουμπήσει επάνω μας…»

Οικονομία

Για την οικονομική κρίση υπεραμύνθηκε των επιλογών του την περίοδο της διακυβέρνησής του ως πρωθυπουργός της χώρας. «Κρύβαμε τα ελλείμματα… στέλναμε λάθος νούμερα… και γίναμε αναξιόπιστοι στους εταίρους οι οποίοι έχουν και αυτοί μεγάλες ευθύνες. Μέχρι τώρα, όμως, δεν αξιοποιήσαμε την κρίση ώστε να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

T

 


Σχολιάστε εδώ