Μπλόκο στη δεξιά στροφή της ΝΔ βάζουν οι κεντρογενείς

Μπλόκο στη δεξιά στροφή της ΝΔ βάζουν οι κεντρογενείς

-Χατζηδάκης και Δένδιας: Όχι στη σύγκρουση χωρίς όρους

«Παρών» δηλώνουν οι κεντρογενείς της Νέας Δημοκρατίας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να… υψώσουν τείχος σε μια ενδεχόμενη «δεξιά στροφή» της παράταξης, κάτι που η πτέρυγα των «σκληρών» θεωρεί μονόδρομο εν όψει εκλογών. Ρόλο «αγγελιαφόρου» του μηνύματος έχουν –ως φαίνεται– αναλάβει στην παρούσα φάση οι Κ. Χατζηδάκης και Ν. Δένδιας.

Αποδέκτες, πρωτίστως, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και οι προσκείμενοι σ’ αυτόν βουλευτές και στελέχη που επιμένουν στη λογική μιας σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, με κάθε μέσο και τρόπο.

Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι η κόντρα αυτή αποτελεί προβολή στο μέλλον, αν και όποτε τεθεί με επιτακτικό τρόπο θέμα πολιτικής φυσιογνωμίας της παράταξης.

«Χρειάζεται μια θαρραλέα και πολιτισμένη αντιπαράθεση με την Αριστερά», υπογράμμισε ο Ν. Δένδιας, μιλώντας στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Κ. Χατζηδάκη. «Να υποστηρίξουμε την κυρίαρχη ιδεολογία μας απέναντι στην Αριστερά, με κανέναν όμως τρόπο να μην πέσουμε στην παγίδα εξομοίωσης του επιπέδου μας», πρόσθεσε. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι την αντιπαράθεση της ΝΔ με την Αριστερά πρέπει να χαρακτηρίζουν η «αξιοπρέπεια» και η «ευπρέπεια».

Αμφότεροι συγκαταλέγο­νται στα γαλάζια στελέχη που διαφωνούν κάθετα με τη στρατηγική της άνευ όρων σύ­γκρουσης με την κυβέρνηση και επιμένουν ότι η παράταξη δεν πρέπει να υποκύψει στον πειρασμό της πόλωσης. Κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με μια κατηγορία στελεχών που υπεραμύνονται της στρατηγικής της μέχρις εσχάτων σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Οι τελευταίοι υποκινούνται και από μια διάθεση ρεβανσισμού, προεξάρχοντος του κ. Σαμαρά, ο οποίος κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι σταμάτησε πρόωρα και άδικα την πρωθυπουργική θητεία του. «Θα τον πάω μέχρι το τέλος», είναι η… προσφιλής του έκφραση.

Τη θεωρία των κ. Χατζηδάκη και Δένδια περί πολιτισμένης α­ντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ασπάζονται κατ’ αρχήν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής αλλά και αρκετά κορυφαία στελέχη, μεταξύ αυτών ο Β. Μεϊμαράκης και η Ντ. Μπακογιάννη. Στις επισημάνσεις ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί «ανορθόδοξες μεθόδους» (σκανδαλολογία κ.ά.) υπογραμμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να παρασυρθεί σε αυτήν τη λογική.

«Αν μπούμε στη λογική αυτή, επί της ουσίας θα παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα», υπογραμμίζουν.

Πληροφορίες από παράγοντες της Πειραιώς αναφέρουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται πιο κοντά στη λογική των κ. Χατζηδάκη και Δένδια καθώς πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να κερδίσει τις εκλογές ως το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιθυμεί να την επιλέξουν οι πολίτες με κριτήριο το σχέδιό της για το μέλλον της χώρας. Υπενθυμίζουν δε ότι στις κατά καιρούς δηλώσεις του το έχει καταστήσει σαφές.

Γ. Ζ.

Φωτό: nonews-news.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ