Ο Τσίπρας προανήγγειλε αποπληρωμή δανείων ΔΝΤ

Ο Τσίπρας προανήγγειλε αποπληρωμή δανείων ΔΝΤ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 13/03/2019, θα λέγαμε πως έβγαλε μία είδηση που δείχνει τον δρόμο για ένα προεκλογικό ροκ…

Προανήγγειλε έμμεσα την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ λέγοντας πως “Έχουμε σχέδιο να πάψει να είναι εδώ το ΔΝΤ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη”.

«Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότησης. Η αν θα επιλέξει το δρόμο της αναστροφής στα χρόνια της κρίσης, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πια πίσω μας οριστικά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ταύτισε την Ν’εα Δημοκρατία με το ΔΝΤ κατηγόρόντας ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για την διάλυση της δημόσιας υγείας, το ασφαλιστικό Πινοσέτ που «ξεδιάντροπα μας λένε στελέχη τους ότι έχουν ετοιμάσει, οι απολύσεις στους ζωτικούς τομείς του δημοσίου, όλα αυτά που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πηγή σπατάλης, είναι ένα πρόγραμμα συγκροτημένο, μοιάζει πολύ με αυτό που ήθελε να εφαρμόσει το ΔΝΤ κι εμείς αποτρέψαμε με μάχη και με διαπραγμάτευση σκληρή».

Και κύρηξε στην ουσία μακρά προεκλογική περίοδο λέγοντας πως «δεν θα αφήσουμε ούτε τη Δημοκρατία ούτε την Ελλάδα στους ολιγάρχες και τους υπόδικους. Με τους απλούς ανθρώπους, με τους πολλούς, θα προχωρήσουμε στις μεγάλες και ιστορικού χαρακτήρα εκλογικές μάχες που είναι μπροστά μας».

«Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το Φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης. Της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελιτ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ψηφίζεται το άρθρο 32

Στην ίδια γραμμή με την διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, κινείται και η απόφαση του πρωθυπουργού να υπερψηφιστεί κανονικά στην αυριανή ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης το άρθρο 32 που αφορά την προεδρική εκλογή. Συγκεκριμένα, ο κ, Τσίπρας είπε:

«με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης σας καλώ να επιχειρήσουμε και να ολοκληρώσουμε αύριο, όπου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της μεγάλης αυτής θεσμικής τομής της συνταγματικής αναθεώρησης.

Η ελληνική βουλή να δώσει αύριο ένα καθαρό μήνυμα προόδου.
Για την κατοχύρωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων
Την προστασία των συλλογικών κοινωνικών αγαθών
Για τη καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους
Για την ουσιαστική ενίσχυση της δημοκρατίας και του συλλογικού κοινωνικού ελέγχου
Για την κατάργηση της επαίσχυντης διάταξης για την  ευθύνη των Υπουργών
Την καθιέρωση του αναλογικού εκλογικού συστήματος.
Την υποχρέωση ο Πρωθυπουργός να είναι εκλεγμένος από το λαό»

Άλλα ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

» Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι του αρκούν μια χούφτα ολιγάρχες και τα μιντιακά τους συγκροτήματα για να του εξασφαλίσουν την επιστροφή στην εξουσία. Με αυτούς προσπαθεί να πλασάρει στη κοινή γνώμη μια χίμαιρα. Ο ελληνικός λαός δε τρώει κουτόχορτο. Ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου.

» Ο λαός γνωρίζει ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και ποιος σήμερα τη βγάζει σε ξέφωτο. Γνωρίζουν οι 350.000 εργαζόμενοι που βρήκαν δουλειά γιατί η ανεργία έπεσε από το 28% στο 18%. Γνωρίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού που είδαν αυξήσεις αξιοπρέπειας.

» Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το Φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης. Της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελιτ.

» Εκεί στη Νέα Δημοκρατία ίσως χρειάζεται να φτιάξουν ένα ειδικό τμήμα, μια ειδική πτέρυγα ποινικολόγων, στα γραφεία τους στην Πειραιώς. Αν θέλαμε να αθροίσουμε τα στελέχη τους με διώξεις και καταδίκες, θα μας έπαιρνε η νύχτα.

» Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει χτες η Ε. Αχτσιόγλου ένα συρτάρι βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα στις φαρμακευτικές. Στην υγειά των κορόιδων.


Σχολιάστε εδώ