Έργο Στάθη Τσοτσορού…

Έργο Στάθη Τσοτσορού…

…προέδρου του Ομίλου ΕΛΠΕ: Τα κέρδη τους υπερδιπλασιάστηκαν την τελευταία τετραετία σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 730 εκατ., με τον μέσο όρο της τετραετίας 2015 – 2018 να διαμορφώνεται στα 763 εκατ. ευρώ έναντι 350 εκατ. ευρώ της περιόδου 2011 – 2014.

Εντυπωσιακή, όμως, είναι και η εικόνα των καθαρών κερδών, που ανήλθαν σε 296 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τον μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων χρόνων στα 300 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία. Από δω και πέρα, οι έξι προτεραιότητες για την ανάπτυξη του ομίλου είναι:

1) Ο επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής των ΕΛΠΕ στον τομέα του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΔΕΠΑ.

2) Η ανάπτυξη και η διείσδυση σε νέους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ήδη τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν στις δημοπρασίες της ΡΑΕ για νέα έργα.

3) Η αξιοποίηση με προσεκτικά βήματα των δυνατοτήτων στον κλάδο έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

4) Η αποτελεσματική ανταπόκριση στις προδιαγραφές των ναυτιλιακών καυσίμων, που γίνονται αυστηρότερες από το 2020.

5) Ο ψηφιακός και ενεργειακός μετασχηματισμός με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει εκπονήσει ο όμιλος για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

6) Ο επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του έναντι του ανταγωνισμού, με τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών αποθήκευσης του ομίλου στην Κύπρο και την αναβάθμιση των πρατηρίων του στο Μαυροβούνιο να συγκαταλέγονται σε αυτές τις κινήσεις.


Σχολιάστε εδώ