10% με 20% κάτω οι χειμερινές εκπτώσεις

10% με 20% κάτω οι χειμερινές εκπτώσεις

-Κορκίδης: Ήρθαν και έφυγαν απαρατήρητες…

Δεν περισσεύει ούτε ευρώ, ακόμη και την περίοδο των εκπτώσεων, όταν ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει από ρούχα μέχρι ηλεκτρικά είδη σε τιμές έως και 50% κάτω. Στο ταμείο του νοικοκυριού, όμως, έχουν απομείνει μόνο κάτι ψιλά, και αυτά για ώρα ανάγκης. Αποτέλεσμα, ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων ήταν πάρα πολύ κάτω.

Αυτό καταγράφηκε στην τηλεφωνική έρευνα που έκανε σε 20 τοπικούς εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους της Περιφέρειας Αττικής το Τμήμα Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, πρόεδρος του οποίου είναι ο Βασίλης Κορκίδης.

Το σύνολο των πωλήσεων σε Αθήνα και Πειραιά κινήθηκε συντριπτικά σε χαμηλότερα επίπεδα 10% – 20% και σε υψηλότερα επίπεδα μόλις 5%. Και μόνο το 1/5 των καταστημάτων κράτησε τα ίδια επίπεδα τζίρου.

Αυτό δε που επισημάνθηκε είναι ότι μετακινήθηκε ο τζίρος από τις μικρότερες επιχειρήσεις στις μεγαλύτερες και στα πολυκαταστήματα, όπου ξεπέρασε το 8%, ήτοι σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από το 4,2% που είχε καταγράψει η ΕΛΣΤΑΤ το 2018.

Να σημειωθεί ότι και η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων (20 Ιανουαρίου) δεν έφερε αύξηση του τζίρου.
Το συμπέρασμα αποδίδει πλήρως η δήλωση του Βασίλη Κορκίδη: «Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, τουλάχιστον από τα στοιχεία των αγορών της Αττικής, ήρθαν και έφυγαν απαρατήρητες».


Σχολιάστε εδώ