Ο Ερντογάν απαγόρευσε στο αεροσκάφος της Βενεζουέλας να προσγειωθεί – Εμείς;

Ο Ερντογάν απαγόρευσε στο αεροσκάφος της Βενεζουέλας να προσγειωθεί – Εμείς;

Το κατηγορηματικό «όχι» του Τ. Ερντογάν ήταν αυτό που έφερε το αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ο κυβερνήτης του ζήτησε αρχικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αλλά έλαβε αρνητική απά­ντηση, ύστερα από απόφαση του ίδιου του Τ. Ερντογάν, παρά τις καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί τελευταία ανάμεσα στις δύο χώρες. Στη συνέχεια ο κυβερνήτης έκανε «στροφή» με κατεύθυνση την Α­θήνα, όπου η κυβέρνηση του έδωσε την άδεια να προσγειώσει το αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαινε μία γυναίκα με δύο παιδιά. Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να κρατηθεί μυστικό, δεδομένου ότι η στάση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο διήρκεσε λίγες μόνο ώρες. Έτσι, όταν έγινε γνωστό (από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ) έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Σε πρώτη φάση κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για fake news, ενώ στη συνέχεια επιχείρησαν –όχι και τόσο αποτελεσματικά– να υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος. Αφήνοντας όμως αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα, όπως αν στο αεροσκάφος επέβαιναν αξιωματούχοι της Βενεζουέλας, για ποιον λόγο επέλεξε να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», γιατί η κυβέρνηση το επέτρεπε, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ελβετία κ.ά.) το είχαν απαγορεύσει κ.ά.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα διέψευσαν τις καταγγελίες βουλευτών της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, οι οποίοι τόνιζαν ότι ο Μαδούρο χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως βάση για να πουλήσει τον χρυσό που υπάρχει στο κρατικό θησαυροφυλάκιο. Όπως και να έχει πάντως, την όλη υπό­θεση με το αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιβάλλει μια αχλή μυστηρίου και καθώς κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα ενισχύονται οι εικασίες και τα διάφορα σενάρια.

Φωτο:.philenews.com


Σχολιάστε εδώ