Εμμ. Γούναρης: Το Σκοπιανό μετά τα ελληνικά «δώρα» προς τα Σκόπια

Εμμ. Γούναρης: Το Σκοπιανό μετά τα ελληνικά «δώρα» προς τα Σκόπια

Υπό του
Δρος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗ
Εμπειρογνώμονος, Πρεσβευτού ε.τ.,
Διδάκτορος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU Berlin)


Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώθηκε με την κύρωση του Πρωτοκόλλου Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με το έτσι θέλω, βέβαια, του κ. Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση και την υποστήριξη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάστηκαν, ωστόσο, σχεδόν όλους τους βουλευτές του Ποταμιού, τον κ. Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ και τους αξιολύπητους και αξιοθρήνητους αποστάτες, «ζήτουλες» καρεκλοκένταυρους, προκειμένου έτσι να εξασφαλίσουν και πάλι μία θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, κυρίως όμως προκειμένου να ικανοποιηθούν στο ακέραιο και οι διεθνείς παράγοντες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ιδίως δε της Γερμανίας.

Όμως, ο ελληνικός λαός διερωτάται πώς είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, νικητής των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, να μη λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο τον συνεταίρο του, αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά και την πλειοψηφία του λαού της χώρας του και να χαρακτηρίζει λαϊκιστές και ακροδεξιούς όλους εκείνους, δηλαδή, ολόκληρο σχεδόν τον ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων, που διαφωνούν με την πολιτική του στο Σκοπιανό, ένα υψίστης σημασίας εθνικό θέμα! Αυτό θυμίζει άλλες εποχές, εποχές τού «αποφασίζω και διατάζω»!

Με τον ίδιο τρόπο κυρώθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Πρωτόκολλο της Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάσθηκε επικύρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι όμως που χρειάστηκε για το Πρωτόκολλο.
Στη συνέχεια, με αποστολή μιας ρηματικής διακοίνωσης από την Ελλάδα και τα Σκόπια προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, θα αναγγελθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ.

Βέβαια, για τα δύο αυτά κείμενα ακολουθήθηκε διαφορετική διαδικασία, καθώς δεν χρειάστηκε επικύρωση της Συμφωνίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά μόνο για το Πρωτόκολλο Ένταξης. Αυτό δείχνει τον φόβο των διαπραγματευτών, μήπως και προέκυπτε πρόβλημα σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνούνταν να επικυρώσει τη Συμφωνία, αφού η κανονική διαδικασία για τη δημιουργία και θέσπιση διεθνών συμβάσεων προβλέπει υπογραφή της σύμβασης από τον υπουργό των Εξωτερικών, με την απαραίτητη υπογραφή των σχετικών διαπιστευτηρίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύρωση από τη Βουλή, δημοσίευση της Συμφωνίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και επικύρωση και ανταλλαγή των οργάνων επικύρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οπότε, με την εφαρμογή του συστήματος που ακολουθήθηκε, βγήκε από τη μέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκ του ασφαλούς πέτυχαν οι υποστηρικτές αυτής τον σκοπό τους, χωρίς επικύρωση αυτής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση που προβλεπόταν επικύρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρνείτο αυτός μια τέτοια επικύρωση, κάτι καθ’ όλα νόμιμο, αφού, όπως λέει ο αείμνηστος καθηγητής Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υποχρεώνεται να επικυρώσει μια Συμφωνία, τότε θα αναγκαζόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παραίτηση και αναπομπή της Συμφωνίας και πάλι στο Κοινοβούλιο για υπερψήφιση αυτής τουλάχιστον από 151 βουλευτές, επικύρωση την οποία θα έκανε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, έτσι κι αλλιώς ενθερμότατος υποστηρικτής της Συμφωνίας.

Οπότε έτσι δεν μπορεί κανείς να αποδώσει οποιαδήποτε ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όσα έγιναν για τη δημιουργία και θέσπιση της Συμφωνίας-κουρελόχαρτο, τόσο από ιστορικής όσο και από πλευράς Διεθνούς Δικαίου. Έτσι, η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα ωφελούσε σε τίποτα, απλώς θα δημιουργούσε μια μεγάλη πολιτική κρίση.

Δεν καταλαβαίνουν οι κύριοι αυτοί που υπερψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Ένταξης ότι με τα δύο αυτά κείμενα διακυβεύεται η ελληνική Μακεδονία και γενικά η ακεραιότητα του ελληνικού κράτους;

Τι θέλουν επιτέλους να συμβεί στην Ελλάδα, ό,τι συνέβη το 2018 στην Ισπανία με την Καταλονία; Υπάρχουν άλλωστε πολλοί ξένοι καλοθελητές!

Η αναφερόμενη στο κείμενο της Συμφωνίας απόφαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων ουδόλως αναγνωρίζει την καλούμενη «μακεδονική γλώσσα», κάτι τέτοιο είναι ψευδές! Η απόφαση αυτή, την οποία και δημοσιεύσαμε στις 27/1/2019 στο «ΠΑΡΟΝ», αναφέρεται στο κυριλλικό μακεδονικό και σερβοκρατικό αλφάβητο, που χρησιμοποιούνταν στη Γιουγκοσλαβία το 1973, και έγινε μόνο για να υπάρχει αντιστοιχία των γραμμάτων αυτών με το λατινικό αλφάβητο, δεν έχει, δε, καμιά σχέση με επίσημη αναγνώριση γλώσσας, αφού έτσι κι αλλιώς η επιτροπή αυτή δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Η αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας», όπως προκύπτει από τη Συμφωνία, μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, όπως επιθυμούν τα Σκόπια ήδη προ πολλού! Υπάρχουν βέβαια και οι καλοθελητές του Ουράνιου Τόξου, οι οποίοι πρωτοστατούν σε περιοχές της ελληνικής Μακεδονίας για το άνοιγμα ελεύθερων πλέον φροντιστηρίων εκμάθησης της ήδη αναγνωρισθείσας «μακεδονικής γλώσσας» τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλαχού!

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίζεται «μακεδονική υπηκοότητα», «μακεδονική ιθαγένεια» και «μακεδονική εθνικότητα» στους Σκοπιανούς, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν τον προσδιορισμό «Βόρεια», και να απαγορεύεται στους έλληνες Μακεδόνες να αποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά απλώς μόνο Έλληνες…

Μακεδονική εθνότητα και εθνικότητα ουδέποτε υπήρξε, πά­ντα οι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες. Με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής υπηκοότητας» παραβιάζεται η ελληνική ιστορία και όχι μόνο! Με τον όρο «ιθαγένεια» ή «υπηκοότητα» δηλώνεται ο δεσμός ενός ατόμου προς ένα ορισμένο κράτος, όχι όμως προς ένα κράτος-κλέφτη ξένου ονόματος, ενώ με τον όρο «εθνικότητα» δηλώνεται ο δεσμός ενός ατόμου προς ορισμένο έθνος ή εθνότητα. Στα Σκόπια έχουμε να κάνουμε όμως με πολλές εθνότητες, Βούλγαρους, Αλβανούς, Τσιγγάνους, Τούρκους, Έλληνες, Σέρβους, Βλάχους κ.λπ.. Όλοι αυτοί βέβαια ανήκουν έτσι κι αλλιώς σε άλλες εθνότητες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ίδια Συμφωνία αναφέρεται ότι οι νέοι κωδικοί «NM» και «NMK» θα αφορούν μόνο τις πινακίδες των αυτοκινήτων, ενώ οι παλαιοί «MK» και «MKD», τις οποίες πάντα κατήγγειλλαν η Ελλάδα και η Κύπρος στις σχετικές συνόδους της Επιτροπής του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για όλους τους άλλους σκοπούς, όπως για τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες.

Δίδεται δε μια παράταση τριών ετών, στα πλαίσια ενός διαλόγου μεταξύ των δύο μερών στα πλαίσια της ΕΕ, προκειμένου να βρουν οι δύο πλευρές αποδεκτές λύσεις στα θέματα που πηγάζουν από εμπορικά σήματα. Λέτε τα Σκόπια να μπουν στην ΕΕ μόνο μέσα σε τρία χρόνια; Ή μήπως σε 13; Μπορεί να φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για τα ελληνικά προϊόντα;

Για όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι το τσουνάμι στην πολιτική ζωή της χώρας μας καταφθάνει οσονούπω και υπεύθυνοι γι’ αυτό θα είναι οι 153 βουλευτές που υπερψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ! Να χαίρονται τα δύο αυτά κείμενα-πατσαβούρες οι εμπνευστές τους! Αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων δεν χρειάζεται να γίνει, αφού ψευδή ιστορία καταγράφουν μόνο τα σκοπιανά βιβλία, που αναφέρονται σε φαντασιώσεις! Δυστυχώς, όμως, θα γίνει και στα ελληνικά σχολικά βιβλία.

Έτσι έχουν συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βούτσης! Έχουμε να κάνουμε με άθεους αξιωματούχους μιας ψευδοαριστερής κυβέρνησης σε μια χριστιανική χώρα! Λέμε ψευδοαριστερούς, διότι οι πραγματικοί αριστεροί, όπως οι κομμουνιστές, με πρώτους και καλύτερους τον πρόεδρο του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα και τους βουλευτές του ΚΚΕ κ. Παφίλη, κ. Κανέλλη και κ. Παπαρήγα, καταψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο της Ένταξης των Σκοπίων για διαφόρους λόγους, αλλά κυρίως διότι διείδαν τους κινδύνους που περιέχει η Συμφωνία για την ακεραιότητα του ελληνικού κράτους! Έρχονται όμως εκλογές! Και θα δούμε πού θα κρυφτούν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ποταμίσιοι, οι Δημαρίτες και οι αποστάτες! Τώρα θα λέμε «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ψευδοαριστερά»! Αυτά, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ!

Ως διδάκτωρ Διεθνολόγος και Ιστορικός του πασίγνωστου Πανεπιστημίου (FU) του Βερολίνου, ως πρώην επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως πρόεδρος –μέχρι πρότινος– της Διυπουργικής Επιτροπής του υπουργείου Εξωτερικών, ως πρεσβευτής εμπειρογνώμονας ε.τ. και κυρίως ως γόνος γνωστών οπλαρχηγών που πολέμησαν για την Ελλάδα, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους δημιουργούς της.

Η Συμφωνία, αν θέλει ο ελληνικός λαός, μπορεί να καταγγελθεί, παρά τα όσα αντίθετα λέγονται!


Σχολιάστε εδώ