Ο απαράδεκτος Λουτσέσκου και ο ανεπαρκής στην Τούμπα Σκουλάς

Ο απαράδεκτος Λουτσέσκου και ο ανεπαρκής στην Τούμπα Σκουλάς

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Το ματς κυπέλλου της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο συγκέντρωσε όλα τα φώτα την εβδομάδα που μας πέρασε. Και οι πρωταγωνιστές ήταν δύο και μάλιστα αρνητικοί. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο διαιτητής Σκουλάς.

Με τον Λουτσέσκου έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια. Προ πολλού. Με την ανοχή του ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως με την ανοχή των θεσμικών οργάνων. Ποιος δίνει το δικαίωμα στον συγκεκριμένο κύριο να κάθεται μπροστά σε ένα μικρόφωνο και να βρίζει; Οι δηλώσεις του περί ναζιστικού κράτους, κλεφτών, δικαστών της Αθήνας ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Αλλά ο Ρουμάνος συνεχίζει.

Έχουμε ένα αρρωστημένο ποδόσφαιρο και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήττουν τύποι σαν τον Λουτσέσκου. Πού θα πάει όμως αυτή η ιστορία; Με ποιο δικαίωμα καθυβρίζει όποιον γουστάρει, χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς; Επειδή, δηλαδή, έχει τόσα χρήματα που μπορούν να ζήσουν και τα δισέγγονά του και ταυτόχρονα πουλάει… ΠΑΟΚοφροσύνη, μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι γουστάρει και λογαριασμό να μη δίνει;

Ο έτερος αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Σκουλάς. Η όλη διαιτησία του, με αποκορύφωμα το πέναλτι που έδωσε στο 117, είναι η απόδειξη του γιατί θα μας φέρνουν ξένους διαιτητές ακόμα και από το πανέρι μέχρι να… σβήσει ο ήλιος.

Όταν δεν μπορείς να σηκώσεις το βάρος του να είσαι διαιτητής σε σημαντικά ματς, με πίεση, ακόμα και τώρα που είσαι και διεθνής και αφήνεις να σε κάνουν μπαλάκι οι παίκτες, ποιος θα σε σεβαστεί την επόμενη φορά που θα εμφανιστείς σε γήπεδο;


Σχολιάστε εδώ