Με την πλάτη στον τοίχο ο Μαρτίνς

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μαρτίνς

-Οι πιθανότητες να συνεχίσει και τη νέα σεζόν

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Ολυμπιακός. Ο αποκλεισμός από τη Λαμία στο κύπελλο ήταν ένα γερό χαστούκι για την ομάδα του Πειραιά, σε μία χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά ήρθε ο Φεβρουάριος να τα διαλύσει όλα και ουσιαστικά να πετάξει εκτός στόχων (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) τους «ερυθρόλευκους».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στ’ αποδυτήρια χαρακτήρισε «μαχαιριά» την ήττα από την ομάδα της Φθιώτιδας.
Από το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι σε φάση… εσωστρέφειας, με τους πάντες να έχουν μπει στο στόχαστρο και τους διοικούντες να καλούνται να πάρουν για μία ακόμα φορά πολύ κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας του Πειραιά.

Είναι πολλοί εκείνοι που απαιτούν την απομάκρυνση του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ και η Θύρα 7 με την επίσημη ανακοίνωσή της επί της ουσίας έθεσε θέμα προπονητή. Αρκετοί επίσης πίστευαν πως ο 48χρονος τεχνικός θα είχε φύγει από το βράδυ της Πέμπτης και μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στα αποδυτήρια, μίλησε σε ποδοσφαιριστές και προπονητή, έστειλε το μήνυμά του και για τη συνέχεια, όμως δεν πήρε κάποια απόφαση εν βρασμώ ψυχής. Ποια είναι τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό; Είναι κοινό μυστικό πως ο Μαρτίνς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και είναι σε δύσκολη θέση. Η δε τοποθέτηση της ΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία «μένει μέχρι το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε», τα λέει όλα.

Ο Πορτογάλος μπορεί να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με το… αγκάλιασμα του Μαρινάκη μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά παρότι αναγνωρίζουν ότι είναι δουλευταράς του καταλογίζουν πολλά. Με κυριότερο ότι είναι άπειρος στον πρωταθλητισμό και ότι σε απαιτητικά παιχνίδια ή σε ματς που οι αντίπαλοι προπονητές παίζουν σφιχτά πίσω δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί και να κάνει κινήσεις που θα αλλάξουν τη ροή του ματς. Είτε στήνει την ομάδα του επιπόλαια είτε δεν έχει απαντήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ δύσκολο σωματείο, που στη σύγχρονη ιστορία του δεν έχει μάθει να μένει χωρίς τίτλους για δεύτερη σερί σεζόν. Άρα δεν είναι μόνο πώς θα το διαχειριστεί ο Μαρινάκης αλλά και αν από μόνος του ο Μαρτίνς νιώθει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση μίας ακόμα σούπερ απαιτητικής χρονιάς.

Τα ματς που μένουν στο πρωτάθλημα δεν μπορούν να κρίνουν κάτι. Μόνο προς το άσχημο μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Και αν συμβεί κάτι ανάλογο με πέρυσι, δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος να μη βγάλει τη σεζόν. Πάντως, οι πιθανότητες να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι, αν δεν έχουν γυρίσει εναντίον του, είναι τουλάχιστον στο 50-50.


Σχολιάστε εδώ