Η ΝΔ… σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΝΔ… σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ!

-Από γκάφα σε γκάφα, έφτασε να υπερασπιστεί τον Ν. Γεωργιάδη που καταδικάσθηκε για ασέλγεια σε υπόθεση παιδεραστίας!

Γκρίνιες και αποδοκιμασίες, που αγγίζουν και τον Κυρ. Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Ν. Γεωργιάδη. Χειρισμοί που από ορισμένα στελέχη χαρακτηρίστηκαν λανθασμένοι «από την αρχή ως το τέλος».

Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα (καταδίκη του πρώην βουλευτή για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων σε υπόθεση παιδεραστίας στη Μολδαβία) πυροδότησαν κλίμα εσωστρέφειας στην παράταξη, ενώ έδωσαν την ευκαιρία (δυνατότητα) στην κυβέρνηση να ασκήσει σφοδρή κριτική στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη – και μάλιστα σε ένα θέμα άκρως ευαίσθητο κοινωνικά.

Γαλάζιοι βουλευτές εξέφραζαν την έκπληξή τους για την υποστηρικτική στάση που τήρησε η ηγετική ομάδα σε όλες τις φάσεις της δικαστικής διαδικασίας προς τον κ. Γεωργιάδη, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της σε βάρος του ποινής, με συνέπεια να ταυτιστεί μαζί του μαζί του πολιτικά και να βρεθεί σε θέση απολογούμενου ολόκληρη η παράταξη. Στην πρώτη, και ενώ γνώριζαν λεπτομέρειες της όλης υπόθεσης, πήγαν προς υπεράσπισή του στο δικαστήριο η βουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Κ. Κυρανάκης. Κάτι που αποκλείεται να έκαναν –τουλάχιστον ο δεύτερος– χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης η Πειραιώς επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία τόσο της απόφασης όσο και των πράξεων για τις οποίες τιμωρήθηκε ο κ. Γεωργιάδης. Δεν περιορίσθηκαν ωστόσο εκεί, αλλά πρώτα μίλησαν για αμιγώς «προσωπική υπόθεση» του πρώην βουλευτή και στη συνέχεια κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «πολιτικό κανιβαλισμό». Κινήσεις που αν μη τι άλλο έδειχναν πανικό και σύγχυση.

Έπειτα από παλινωδίες και αμφίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις η εκπρόσωπος του κόμματος είπε το… αυτονόητο, ότι από το 2016 ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καμία πολιτική σχέση με τη ΝΔ. Δεν έπεισε ωστόσο και πολλούς. Οι αστοχίες και οι λανθασμένοι χειρισμοί συνεχίσθηκαν και στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, όπου οι… υπερασπιστικές δηλώσεις του γραμματέα Λ. Αυγενάκη επέσυραν σωρεία επικριτικών σχολίων.

Ορισμένοι εκ των γαλάζιων βουλευτών αποδίδουν τη στάση που τήρησε η Νέα Δημοκρατία στις στενές πολιτικές σχέσεις που διατηρούσε ο πρώην βουλευτής με τον Κυρ. Μητσοτάκη, εξ ου και διετέλεσε σύμβουλός του αμέσως μετά την ανάδειξή του στην αρχηγία, μέχρι που «έσκασε» το σκάνδαλο και αναγκάσθηκε να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι συνέχισε να συναντά και να… συμβουλεύει τον κ. Μητσοτάκη (στο πολιτικό γραφείο του στο Παγκράτι).

Το ερώτημα που τίθεται από αρκετά στελέχη αφορά το μέγεθος της πολιτικής ζημίας που προκάλεσε η υπόθεση Γεωργιάδη στην παράταξη, δεδομένου ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα οι ψηφοφόροι είναι συντηρητικών πεποιθήσεων.

Φωτό: enimerosi.com


Σχολιάστε εδώ