«Να ασκείτε την αρετή χωρίς θεατές και ακροατές»

«Να ασκείτε την αρετή χωρίς θεατές και ακροατές»

Η πρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέ­ντρου των Δελφών, Ελένη Αρβελέρ, στην ομιλία της στην επίσημη έναρξη του 4ου Οικονομικού Φόρουμ, μεταξύ των άλλων είπε:

«Το 4ο Φόρουμ, παρά την πολυφωνία του, έχει ένα θέμα: το μέλλον. Να θυμηθούμε ότι δεν υπάρχουν εμπειρογνώμονες του μέλλοντος. Οπότε, το σύνθημα της Σίλικον Βάλεϊ, ότι αν θέλεις να δαμάσεις το μέλλον, πρέπει να το δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος, είναι η ευθύνη όλων μας σήμερα, να δημιουργήσουμε δηλαδή το μέλλον που χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, συνεχή αλλαγή και επιτάχυνση του χρόνου».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Κανένας νέος από αυτούς που θα ζήσουν μετά από εμένα, κανένας δεν θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή και πρέπει να πω ότι και η ίδια δουλειά… δεν θα είναι πια ίδια. Και θα υπάρχουν ασφαλώς και καινούργια επαγγέλματα. Οπότε, τα παιδιά που έρχονται θα ζήσουν σε μια εποχή που το άγνωστο πρέπει να γίνει γνωστό».

Επιπλέον πρόσθεσε: «Πρέπει να μάθουμε όλοι και να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν πια μονήρεις ευφυΐες, μόνο η ομαδική έρευνα και η δουλειά μπορούν να μας κάνουν να προχωρήσουμε περισσότερο από το στάδιο που βρισκόμαστε κάθε φορά. Ομαδική δουλειά, συνεχής επιμόρφωση, ευελιξία και προσαρμογή στα καινούργια πράγματα».

Και τελείωσε λέγοντας: «Καιρός να μάθουμε στα παιδιά μας πάνω από όλα την ανθρωπιά, γιατί είναι το μόνο δημιούργημα του ανθρώπου που δεν σκοτώνει, οδηγεί επίσης προς την αρετή, που είναι ακριβώς μια δεύτερη φύση που μπορούν να μάθουν τα παιδιά, να ασκούν την αρετή χωρίς θεατές και ακροατές…».

Σοφές συμβουλές στη νέα γενιά από την 92 ετών σήμερα μεγάλη Ελληνίδα Ελένη Αρβελέρ.

Φωτό: in2life.gr


Σχολιάστε εδώ