Φοβούνται νοθεία στις εκλογές στη ΝΔ

Φοβούνται νοθεία στις εκλογές στη ΝΔ

-Και… επιστρατεύουν 80.000 εθελοντές για να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι

Στην Πειραιώς δεν το λένε ευθέως, το υπονοούν ωστόσο στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, το δείχνουν με τις κινήσεις τους. Φοβούνται τυχόν παρατυπίες ή και… χειρότερα εκ μέρους της κυβέρνησης στις ερχόμενες εκλογές. Όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα. Για τον σκοπό αυτό προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν κομματικό στρατό, που θα αναλάβει να παρακολουθεί και να επιτηρεί όλες τις διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Γραμματεία Οργανωτικού έχει ξεκινήσει μια καμπάνια προκειμένου να βρει 40.000 εθελοντές που θα αναλάβουν χρέη εκλογικού αντιπροσώπου, ούτως ώστε να υπάρχει άνθρωπος της παράταξης στο εκλογικό τμήμα και του τελευταίου χωριού στα σύνορα. Ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να διπλασιασθεί (80.000), δεδομένου ότι στην Πειραιώς θέλουν να υπάρχουν ισάριθμοι αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι. Αριθμός δυσθεώρητος με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Από την άλλη, μια ομάδα έμπειρων στελεχών θα αναλάβει το βράδυ των εκλογών να παρακολουθεί βήμα βήμα τις διαδικασίες από την έδρα της εταιρείας που θα αναλάβει τη συγκέντρωση και την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Αν και τα περιθώρια είναι στενά, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν πρόκειται να τους διευκολύνουν.

Το κύριο βάρος των ελέγχων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας θα πέσει στις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, οι οποίες την τελευταία τριετία γίνονται με αυξανόμενη γεωμετρική πρόοδο. Σε βαθμό τέτοιο που κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο ακριβής αριθμός αυτών που θα προσέλθουν στις κάλπες.


Σχολιάστε εδώ