Δεν χρειάζεται συμβόλαιο για να αγαπιούνται δύο άνθρωποι

Δεν χρειάζεται συμβόλαιο για να αγαπιούνται δύο άνθρωποι

«Από παιδί. Περνώντας από έναν κινηματογράφο ρώτησα τον πατέρα μου αν είναι κακό να γίνει κάποιος ηθοποιός. ‘‘Εξαρτάται’’ μου είπε. ‘‘Αν είναι καλός, όχι βέβαια’’». «Θυμάμαι όταν είπα στις φίλες μου ότι θα γίνω ηθοποιός, γέλασαν: ‘‘Εσύ; Αφού κοκκινίζεις!’’! Και το κοκκίνισμα αυτό με συνόδευε μέχρι μεγάλη ηλικία».

«Όταν έκανα την ταινία ‘‘Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά’’ με τον Καραγιάννη, με είδε ο Φίνος. Με κάλεσε στο γραφείο του. Εγώ βρισκόμουν σε γυρίσματα με την Τζένη Καρέζη στη ‘‘Μαντώ Μαυρογένους’’ στο Ναύπλιο. Μάλιστα, σε μια σκηνή είχα χτυπήσει, πέφτοντας από το άλογο. Πήγα στο γραφείο του σχεδόν κουτσαίνοντας. Η πρώτη του κουβέντα ήταν να αλλάξω το επίθετό μου. ‘‘Έχω κάνει ήδη 15 ταινίες ως Ελένη Ερήμου. Έπειτα, εμείς κάνουμε το όνομα και όχι το όνομα εμάς’’, απάντησα. Δεν ήθελα να το αλλάξω. Ίσως γιατί ήξερα ότι θα στεναχωριόταν και ο πατέρας μου».

«Από υπερβολική υπευθυνότητα επέλεξα να μην κάνω παιδιά. Έλεγα: ‘‘Τι θα διδάξεις εσύ ένα παιδί; Θα του μεταφέρει όλες σου τις ευαισθησίες. Αφού προτιμάς να πληγωθείς παρά να πληγώσεις. Πώς θα του μάθεις να επιβιώσει σε αυτόν τον κόσμο;’’. Ύστερα δούλευα πολύ».

«Θυμάμαι στην πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ο Φρέ­ντυ Γερμανός με αποκάλεσε ‘‘κυρία Ερήμου’’. Την επομένη με ρωτούσαν αν είμαι παντρεμένη. Τον τίτλο όμως της κυρίας δεν τον αποκτάς όταν παντρεύεσαι, τον κατακτάς κάθε ημέρα. Χρειάζεται συμβόλαιο για να αγαπιούνται δύο άνθρωποι;».

Υπογραφή: Ελένη Ερήμου, ηθοποιός

Φωτό: gossip-tv.gr


Σχολιάστε εδώ