Κόκκινο πανί υπουργοί και βουλευτές στη Βόρεια Ελλάδα

Κόκκινο πανί υπουργοί και βουλευτές στη Βόρεια Ελλάδα

-Προάγγελος του τι θα γίνει στις κάλπες

Εξαιρετικά βαρύ παραμένει το κλίμα για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, με υπουργούς και βουλευτές να γίνονται αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις, κυβερνητικές ή κομματικές, γίνονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πρωτόγνωρα για τα δεδομένα της χώρας. Σε κάθε επίσκεψη υπουργού σε μια πόλη τίθενται σε συναγερμό οι αστυνομικές δυνάμεις όχι μόνον της περιφέρειας αλλά και των πέριξ νομών. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαγορεύεται η κυκλοφορία στους γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης δρόμους, ενώ γίνονται ακόμη και έλεγχοι σε περαστικούς.

Μια… γεύση από το κλίμα οργής που επικρατεί στις τάξεις των πολιτών κυρίως της Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να πάρουν τις προηγούμενες ημέρες ο Δ. Τζανακόπουλος στην Κατερίνη και ο Ευκλ. Τσακαλώτος σε Καβάλα και Δράμα. Στην Κατερίνη έγιναν και προσαγωγές δέκα ατόμων από τους συγκεντρωμένους που αποδοκίμαζαν τον υπουργό Επικρατείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αυξηθεί η φύλαξη (με μόνιμη αστυνομική παρουσία) των πολιτικών γραφείων και των κατοικιών αρκετών από τους κυβερνητικούς βουλευτές (Θ. Τζάκρη, Ελ. Σκούφα, Χρ. Καραγιαννίδη κ.ά.).

Το κλίμα οργής που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου, που είναι λογικό να ανησυχεί μήπως αυτό αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Οι ανησυχίες αυτές κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητες είναι, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σημαντική υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφέρειες Μακεδονίας και Θράκης.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλύνεται και ο κόσμος «θα το πάρει απόφαση» ότι η Συμφωνία με τα Σκόπια είναι γεγονός οριστικό και αμετάκλητο και δεν μπορεί να αλλάξει. Σε μια προσπάθεια να απαξιώσουν τις αποδοκιμασίες υποστηρίζουν ότι οι διαμαρτυρόμενοι είναι «φασίστες», κάτι που, αντί να αμβλύνει, οξύνει περαιτέρω το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.


Σχολιάστε εδώ