Η Τουρκία τα 35 περίπου πλοία τα έκανε 120 για τη “Γαλάζια Πατρίδα” – Τι θα κερδίσει ο Ερντογάν

Η Τουρκία τα 35 περίπου πλοία τα έκανε 120 για τη “Γαλάζια Πατρίδα” – Τι θα κερδίσει ο Ερντογάν

Εκατόν είκοσι (120) μονάδες επιφανείας ανακοίνωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας πως θα πάρουν μέρος στην «Γαλάζια Πατρίδα» που ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες!

Έως τώρα οι μονάδες που φαίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των υποβρυχίων που έχουν εκδώσει «sub notes», είναι κατά προσέγγιση 43 σ’ έναν maximum αριθμό. Αν η Άγκυρα- έλεγαν στελέχη από το ΠΝ, σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του hellasjournal.com, – συμπεριλαμβάνει τα βοηθητικά πλοία τύπου Παράκτιων Περιπολικών ή και ρυμουλκών, τότε να βάλουμε κι άλλα δέκα; Να φτάσουμε στις 53 μονάδες επιφανείας ως την απόλυτη κορυφή;



Η “Γαλάζια Πατρίδα” είναι η αντίδραση στο ενεργειακό μπλοκ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου;


Εμείς γνωρίζουμε πως τα πλοία επιφανείας, δηλαδή τα πλοία μάχης… είναι περίπου 35 με 40! Συνεπώς ο Ερντογάν με την συγκεκριμένη προπαγάνδα της άσκησης τρία πράγματα προσπαθεί να κερδίσει.

Πρώτον, Την δημιουργία εντυπώσεων ενός καλοκουρδισμένου και… μεγάλου στόλου απέναντι στις συμμαχικές ασκήσεις που έχουν ξεκινήσει οι χώρες της Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Ισραήλ.

Δεύτερον, να δοκιμάσει την συνοχή και τις αντοχές του στρατιωτικού συνόλου μετά τις “διώξεις” χιλιάδων έμπειρων στελεχών από τις Τουρκικές ενόπλες δυνάμεις.

Τρίτον, να περάσει στο εσωτερικό του την αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας». Θα έχει βέβαια την βοήθεια των τουρκικών ΜΜΕ, όπου ελέγχει απόλυτα, και τα οποία έχουν ειδικευτεί, θα λέγαμε, στα κινηματογραφικά “δράματα”.

Η άσκηση αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και για το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μπορούν να εξεταστούν τα δεδομένα της άσκησης, πριν κατά την διάρκεια και με την ολοκλήρωσής της όπου και θα υπάρξουν νέα δεδομένα για τις δυνατότητες των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


Σχολιάστε εδώ